Parat til start - nyt år

Nytårspropperne er sprunget, champagnen er drukket, og lige om lidt er du tilbage på arbejdet igen - fuld af energi og med arbejdsglæden i top. Få her fem gode råd om at bevare arbejdsglæden og komme godt fra start.

Skribentinfo

1: Bloker en time eller to i kalenderen og brug tiden på at skrive ideer ned, som du fik i ferien eller lige efter ferien

Det er som regel under eller efter en ferie, de nye ideer og spændende ting dukker op.

Bloker gerne en time eller to de næste par uger, og brug tid på at prioritere de arbejdsmæssige ideer og ønsker, du kom frem til. Vælg de bedste ud og sæt mål for, hvordan og hvornår de skal opfyldes

2: Lav aftaler med familien

Få afklaret, hvordan næste halve år skal fungere, så I er enige om prioriteringer og forventninger. På den måde forebygger du, at skuffede forventninger, uafklarede roller og forskellige prioriteringer spænder ben for jer i løbet af dagligdagen.

Skal I have store private arrangementer eller sker der større private begivenheder, så sæt god tid af til forberedelse og gennemførelse. Når først dagligdagen kører, kan det være svært at skaffe tilstrækkeligt tid, hvis først kalenderen er godt booket op.

3: Forbered det næste halve år.

Har du ansvar for større ændringer i arbejdslivet så sæt godt med tid af. Mange planlægger lige til øllet, og der sker som regel det, at tingene tager længere tid end planlagt, eller der kommer uforudsete forhindringer på vejen, som det kan være svært at skaffe tid til, hvis der er planlagt for snævert.

4: Efter ferien går der et par dage, før du kommer op i tempo.

Det er almindeligt, og du behøver ikke kickstarte kroppen med en kæmpe udfordring, selv om det kan lade sig gøre.

Brug et par dage til at danne dig et overblik, tale med medarbejdere og kolleger, og få truffet de rigtige beslutninger, så du kommer godt fra start og har planlagt et halvår med passende pauser og tilpas store mål, som du virkelig vil være stolt af at opnå.

5: Book konsekvent tid til dig selv i kalenderen. Især efter store opgaver eller efter travle perioder. Book eventuelt på forhånd tid i kalenderen til dig og din partner.

En kalender sander hurtigt til, når først dagligdagen og travlheden er tilbage, og du skal sikre, at du har planlagt tid nok til det, der også er vigtigt – dig selv som leder, dig selv som privatperson og din familie.

Læs mere
Få styr på din opgave inden den styrer dig

Lis Lyngbjerg Steffensen er forfatter til bøgerne Ledelse og Stress (Jyllandspostens Forlag), Ledelse uden stress, Effektiv uden Stress og God Personaleledelse (Børsens Forlag).

Hun underviser ledergrupper og medarbejdergrupper i stress og trivsel, og er medstifter af Stressbarometer med bl.a. overlæge Bo Netterstrøm. Endelig er hun redaktør af Magasinet Offentlig Ledelse.

Læs mere på www.lyngbjerg.dk 

 

Skribentinfo

Kommentarer