Podcast: Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen

I løbet af få dage skulle medarbejderne på Herlev Hospital indrette sig på den nye virkelighed med corona. Ingen vidste, hvordan den så ud. Ledende overlæge på Herlev Hospital Lisbet Ravn fortæller i denne podcast fra Væksthus for Ledelse om, hvorfor det har gjort mange ting mulige, at hun i forvejen havde et godt relationelt fundament og benyttede sig af styrken ved at have beslutningskraft.

Skribentinfo

Om fredagen kom meldingen om, at hospitalet skulle indrette en speciel Covid19-klinik, og lørdag kl. 13.00 stod de klar til at modtage de første patienter. Sådan så virkeligheden ud på Herlev Hospital, da de på et døgn skulle gøre sig klar til at modtage coronapatienter.

Der blev hentet brikse, skriveborde, IT-udstyr, bestilt køleskabe og sat håndvaske op. For at få det til at fungere har det relationelle spillet en stor rolle. Lisbet Ravn fortæller, hvordan hun altid har forsøgt at styrke det relationelle, nedbryde hvad der er dit og mit og gøre opgaverne fælles.

De korte kommandoveje, den store beslutningskompetence under etableringen og driften af Covid19-klinikken har selvfølgelig også betydet, at der er nogen, som ikke er blevet hørt. Men Lisbet Ravn mener, at grunden til, at der er blevet lyttet til hende alligevel, og at alle arbejdede med, er, fordi hun, inden pandemien ramte, havde opbygget et stærkt relationelt fundament.

”Som anæstesilæge er jeg vant til at bruge 90 pct. af tiden på at involvere, inddrage og lytte, drøfte hvad er den gode faglighed og det gode patientforløb. Så kan der komme et traume – der kan komme en meget dårlig patient – og så er der én, der skal træde i karakter og tage teten. Men hele det relationelle, der allerede er opbygget, gør, at der bliver lyttet, og at der er en tillid til, at det kan man løse,” fortæller Lisbet Ravn.

Lyt med i podcasten her, og hør også, hvorfor Roskildefestivalen har inspireret Lisbet Ravn og hendes medarbejdere.

Hør flere podcast i serien Ledelse mod strømmen her. 

Skribentinfo

Kommentarer