Podcast: Mit livs leder

Hvem har inspireret dig som leder? Og hvilken bevægelse har dit forbillede startet hos dig? Det spørgsmål svarer stadsdirektør Martin Østergaard Christensen, Aarhus Kommune på. Lyt med i podcasten her, hvor en leder, som har inspireret Martin Østergaard Christensen meget, også er med i studiet til en snak om ledelse, rollemodeller og hvorfor direktører, chefer og ledere skal være meget bevidste om det ansvar, der følger med lederrollen.

Skribentinfo

At være leder er også at tage ansvaret på sig i forhold til at være et forbillede, en inspiration og en mentor for andre ledere.

”Forbillederne har hjulpet mig til en forståelse af, hvad jeg er god til, og hvad jeg ikke er god til. De har haft nogle kompetencer og evner, som jeg virkelig gerne vil have selv – de har hjulpet mig til at blive en bedre leder”, fortæller Martin Østergaard Christensen i podcasten.

Og så giver Martin Østergaard eksempler på ledere, der har inspireret ham. Og særligt én leder har gjort indtryk – nemlig hans forgænger tidligere stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg. Niels Højberg er i dag ledelsesekspert på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse.

Mindset: Du møder alle igen

”Du møder alle igen. Hvis du har det billede, så sker der noget med dine relationer. Og så lærer du noget i forhold til at give slip og turde give bolden videre,” fortæller Niels Højberg, der siger, at hvis bare man er enige om målet, så kan der være mange veje dertil.

Niels Højberg og Martin Østergaard Christensen har været i mentorforløb sammen, hvor de har lært af hinanden og drøftet temaer som fx topledelse, magt og ordentlighed.

”Jeg skal kunne formulere meningen hele tiden og på så mange platforme som muligt. Mening generes ikke af sig selv. Jeg lægger vægt på evnen til at formulere mening, menneskelige kvaliteter og ydmyghed," siger Martin Østergaard Christensen og pointerer, at der er et hav af forskellige måder at lykkes på som leder.

Lyt med og hør om rollemodeller, selvbestemmelse, mening med jobbet, ydmyghed, og hvor forskellige ledere er. Og få et helt konkret råd fra Martin Østergaard Christensen om, hvordan man bliver en dygtigere leder ved kaffeaftaler.

Lyt til Væksthus for Ledelses andre podcasts her

Skribentinfo

Kommentarer