Praktik giver chefer nye ideer

Chefer fra Århus kommune har været i praktik som hjemmehjælpere, rengøringsassistenter og køkkenmedhjælpere. Det har givet dem en bedre forståelse for borgernes og medarbejdernes situation og en masse ideer. De er bl.a. blevet opmærksomme på, hvor hårdt det er at arbejde i et køkken, hvordan de kan gøre deres regningskontrol nemmere, og hvordan de kan spare penge på sagsbehandling.

Skribentinfo

Der kan være langt fra direktionsgangene på rådhuset til de enkelte plejehjem. Det vil Århus Kommune gerne lave om på. Derfor blev syv chefer sendt i en uges praktik, hvor de bl.a. fik lov til at vaske op og støvsuge på kommunens plejehjem. 

Det har givet dem en bedre forståelse af medarbejdere og borgeres situation, og der er ingen tvivl om, at de alle har fået en masse ideer og erfaringer med hjem på kontoret. Sundheds- og omsorgschef Mads Gammelmark er overbevist om, at praktikken kaster nogle forandringer af sig.

”Jeg gør altid det, at jeg samler på historier fra virkeligheden. Dem bruger jeg til at forstå, hvordan virkeligheden hænger sammen og til at flytte synspunkter andre steder i organisationen. Jeg er sikker på, at vi alle gør os nogle opdagelser, som kommer til at betyde noget i forhold til de ting, vi gerne vil have lavet om,” forklarer han.

Økonomichef Thor Davidsen, der også var en af praktikanterne, er overbevist om, at medarbejderne har en masse ideer, som kan gøre en forskel i hverdagen. De venter bare på at blive samlet ind.

”Det giver et rigtig godt indblik i dagligdagen. Hvor er problemerne, og hvad kan vi centralt hjælpe med? Velfærdssamfundet er under gevaldigt pres, og vi får ikke flere penge. Selv om vi fik penge, ville der heller ikke være hænder nok til at løse opgaverne. Så vi bliver nødt til at gøre noget andet. Der går 7.000 medarbejdere rundt, og hver af dem har mindst en god ide til, hvordan hverdagen kan blive nemmere. Dem skal vi have samlet op,” forklarer han.  

Du kan høre mere til cheferne og deres spændende praktikoplevelser på nedenstående podcast.

Hør eller download podcast med Mads Gammelmark

Mads Gammelmark

Hør eller download podcast med Thor Davidsen

Thor Davidsen

Se også billedfortællinger fra de to praktikuger

Mads Gammelmark

Se slideshow

Thor Davidsen

Se slideshow

 

Skribentinfo

Vurdering

0,0 /5

0 vurderinger

Kommentarer