Sæt hjernen på frihjul i juleferien

Sol og sommer er langt væk, juleferien er på vej, og imellem har været efterår, hvor der har været fuldt fokus på arbejdet, udvikling, strategier – og måske travlhed, som er ved at toppe.

Skribentinfo

Så hjernen er i det høje gear, og det kan være en ide at bruge et par weekender og planlægge med mødefrie dage i december, så du kan geare ned, inden der er tid til ferie.

De fleste har nemlig svært ved at gå fra topfart til frihjul og ferie-ro fra den ene dag til den anden.

  1. I god tid inden jul er det godt at gå tidligt i seng en eller to aftner og sørge for at få sovet ud. Her styrker du immunforsvaret og kan nedbringe risikoen for at ligge med influenza eller andre sygdomme, og du kan i stedet fejre jul og nyde fridagene uden røde øjne og løbende næse.

  2. Book mødefrie dage, hvor du kan koncentrere dig om de vigtige opgaver, der skal nås inden jul. Måske kan der også blive tid til at sortere i det, der skal afsluttes i år, og se nøjere på, hvad der kan og skal prioriteres næste år.

    På den måde gearer du ned fra 5 til 3 gear og får dermed overblikket tilbage, hvis det skulle være smuttet i farten.

  3. Skriv en liste over, hvad du har opnået det seneste halve år. På den måde får du fejret dig selv, gjort status og er bevidst om, hvad du er værd eller hvad du har bidraget med. Du kan dermed gå på juleferie med fokus på det, du nåede, i stedet for det, du ikke nåede.

  4. Sæt autosvar på din mail to dage før og to dage efter ferien. På den måde skaffer du tid til at få de sidste ting på plads inden ferien, og du har to dage efter ferien til at komme i gang igen – til at få læst de mails, der er dukket op i løbet af juleferien, forholde dig til eventuelt akutte sager lige efter ferien og lignende.

  5. Nyd ferien. Sæt hjernen på frihjul og fokuser på andre dele af dit liv. På den måde kan du sætte ind på familie- og vennekontoen, hvis du har trukket lidt rigeligt på andres forståelse og opbakning. Samtidig skaber du plads til nye ideer, når du tænker på noget andet end arbejde.

Skribentinfo

Kommentarer