Se Væksthus for Ledelses konference her

Hvis du gik glip af Væksthus for Ledelses konference, så kan du heldigvis se den her.

Skribentinfo

Væksthus for Ledelse inviterede den 28. september 200 ledere fra kommuner og regioner til konference. Se med her: 

På programmet var bl.a.: 

Hvordan kan du som leder sætte borgeren først i din organisation?

Tid i video: 12:51 - 52:27

Hvad skal der til for at ændre adfærd og sætte borgerne først: i samtaler, i gerning, i prioriteringer og på en måde, så det præger både daglige handlinger og mere langsigtede hensyn?

Niels Åkerstrøm Andersen, der er professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS gav sit skarpe bud på, hvorfor det er svært at sætte borgerne først. En læge, en pædagog, en psykolog og en socialrådgiver kan have helt forskellige opfattelser af begrebet borger. Og derfor kan de have forskellige tilgange til, hvordan man sætter borgeren først. 

Derefter gik Dorthe Crüger, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden og tidligere ledelsesambassadør for offentlig ledelse, på scenen og delte sine erfaringer med at gøre det. Hun opfordrede til at gå ud i driften og vær nysgerrig. Gå med patienten, den pårørende og portøren. Og så er der guld gemt i fejl og klager.

Hvad skal der til for, at ledelseskæden fungerer godt?

Tid i video: 53:10 - 01:22:15

Ved du, hvad din chef og dine medarbejdere forventer af dig? Ved de, hvad du forventer af dem? Og hvorfor er det, at dialogen i ledelseskæden nogle gange knækker, når hverdagen ruller derud af?

På scenen var Henrik Larsen, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Nordjylland, Karen Mortensen, skolechef i Kolding Kommune, Anna Inman, leder af akutteamet i Rudersdal, Gentofte og Gladsaxe Kommuner og Sussy Sara Hasle Hansen, fællestillidsrepræsentant og formand for HK i Ballerup Kommune. De fortalte om de gensidige forventninger mellem ledelseslagene, og hvad der har betydning for en velfungerende ledelseskæde.

En af pointerne var blandt andet, at selvom involvering kan tage tid, så er tiden godt givet ud. Og så handler det i høj grad om kommunikation. Det er vigtigt med et meget tydeligt hvorfor, når strategier søsættes.

Mød den nye ledelsesambassadør, Søren Kryhlmand, departementschef i Beskæftigelsesministeriet

Tid i video: 01:22:26 - 01:40:57

Søren Kryhlmand opfordrede blandt andet deltagerne på konferencen til at gå hjem og omsætte den viden, de havde fået på dagen til praksis.  

 

Skribentinfo

Kommentarer