Dialog - En enkel vej til et godt samarbejde

Dialog bliver ofte brugt om alle former for samtaler. Men i følge bogen her, kan dialog forstået som et nysgerrigt samarbejde med plads til forskelligheder give Jer bedre resultater, samarbejde og læringsmiljø. Læs hvordan I får mere dialog på arbejdspladsen

En dialog kan forklares som et nysgerrigt samarbejde, hvor vi udnytter hinandens forskelligheder til at blive klogere, være kreative, træffe gode beslutninger eller håndtere konflikter. Derfor kan dialog blandt andet bidrage til at realisere idealerne bag lærende organisationer, værdibaseret ledelse, selvledelse osv.

Nyere forskning fra Norge viser desuden, at der er en positiv sammenhæng mellem graden af dialog i ledergrupper og de præstationer, ledergrupperne leverer. Så der er meget at vinde ved at indarbejde dialog som en del af hverdagen på jobbet for både ledere og medarbejdere.
 
Michael Højlund Larsen forklarer i sin bog det teoretiske fundament for dialog og beskriver konkrete metoder, tjeklister og praktiske erfaringer, der gør det nemt og overskueligt at komme i gang. Det handler især om, at få indarbejdet nye vaner, så det med tiden bliver helt naturligt at føre en reel dialog.
 
”At forholde sig dialogisk til andre mennesker er et aktivt valg, vi kan træffe i forhold til måden, vi kommunikerer og samarbejder på. Det handler kort fortalt om at stille åbne og inviterede spørgsmål, at koncentrere sig om den, der taler, at holde sig til sagen, at bygge videre på andres idéer samt at vise vilje til at skifte mening, hvis man bliver klogere! Det behøver ikke at være svært. De fleste mennesker kan det allerede, hvis de vil, men alligevel sker det meget sjældent helt af sig selv.” (citat fra Dialog – en enkel vej til et godt samarbejde).
 
Dialog – en enkel vej til et godt samarbejde henvender sig til ledere, projektledere, HR-partnere, konsulenter, tillidsrepræsentanter og alle, der arbejder med kommunikation og samarbejde. Desuden er bogen velegnet som grundbog på uddannelser, hvor dialog er et relevant tema. Bogen er skrevet af forfatteren bag succesen Praktisk filosofi og ledelse (sælges nu i 8. oplag), Michael Højlund Larsen.
 
 
Om forfatteren:

Michael Højlund Larsen er uddannet civilingeniør og master i vejledning med speciale i filosofi og ledelse. Siden 1991 har han arbejdet professionelt med udvikling af ledelse og organisering i både private og offentlige virksomheder. Han er studieleder for Diplomuddannelsen i ledelse på Erhvervsakademi Sjælland i Nykøbing Falster, hvor han også underviser i bl.a. Ledelse og filosofi. Michael Højlund Larsen arbejder endvidere som foredragsholder, konsulent og forfatter.
 

Forfatter Michael Højlund Larsen
Forlag L & R Business
År 2012
Sider 204
Pris 299 kr.
ISBN 978-87-500-4329-4
Køb bogen hos forlaget her