Historier der flytter mennesker

Når bysamfund, kommuner, virksomheder eller teams har brug for at se udveje, styrke sammenholdet, skabe ny mening i galskaben og dele vigtig viden, har storytelling - den narrative metode - vist sig både ekstremt effektiv og nemt begribelig. Det drejer sig simpelt hen om at bede folk om at fortælle. Og at tage det, de fortæller, seriøst. Hjælpe det frem i verden, gøre de små forsigtige ansatser til noget stort, større.

Karen Lumholt samler sine præcise iagttagelser og mange forskelligartede erfaringer, eksempler og gode råd fra ti års pionerarbejde inden for storytelling i organisationsudvikling og forandringsprocesser. Bogen er en øjenåbner for alle, der overvejer at arbejde narrativt med organisationsprocesser - kommunikatører, konsulenter, mellemledere og topchefer.

Bogen er struktureret, så praktikeren kan finde hjælp til netop den situation, som organisationen er havnet i - og hvor den narrative metode kan anvendes: Efter fusionen/ fyringsrunden, når værdierne eller en ny strategi skal vinde fodfæste, når kommunikationen og det fælles fodslag skal styrkes og fremtidstroen skal bygges op. I alle processer er tillid, ægthed, troværdighed, respekt og anerkendelse centrale og gennemsyrer derfor også interview- og arbejdsmetoden.

 

Om forfatteren

Karen Lumholt har udviklet egne metoder og redskaber indenfor storytelling. Siden 2004 har hun været medejer af Lumholt & Stahlschmidt Kommunikation, som har specialiseret sig i organizational storytelling, spørgetekning og feedbackkultur.

Forfatter Karen Lumholt
Forlag L&R Business
År 2013
Sider 240
Pris 399 kr.
ISBN 9788750043522
Køb bogen hos forlaget her