Homo digitalis

Beskriver det digitale univers som et spejlbillede af menneskets eksistens. Digital adfærd anskues i et bredt perspektiv gennem en række interview med internationale forskere og eksperter - OBS: Fås også som e-bog

Med internettet fik vi mulighed for at søge, se og dele information i en virtuel verden. Efter web 2.0-bølgen er de sociale netværk nu omdrejningspunktet, med alle de udfordringer og paradokser, det indebærer. I Homo digitalis ses det digitale univers som et spejlbillede af menneskets eksistens, fyldt med meninger og modsætninger, muligheder og begrænsninger, hvor skabelse af formål og værdi er overladt til den enkelte.

Bogen anlægger et bredt perspektiv på digital adfærd, som belyses gennem en række interview med forskere, professorer og eksperter inden for kognitiv og social neurovidenskab, sociologi, psykologi og filosofi. Derigennem videreformidles et indblik i menneskets basale behov samt deres adfærd og digitale bevægelser og ikke mindst, hvordan disse påvirkes.

Første del er en introduktion til det digitale landskab, herunder teknologier, medier og tendenser.

Anden del handler om menneskets behov, adfærd og eksistens - og hvordan vi overfører dette til et digitalt univers på både individplan og socialt.

Tredje del giver et bud på, hvordan de digitale medier kan anvendes i forbindelse med organisationer.
 
Bogen henvender sig til alle med interesse for menneskers adfærd og digitale medier.

Homo digitalis fås også som E-bog.

 

Om forfatteren:

Natashe Friis Saxberg er rådgiver, entreprenør, forfatter og foredragsholder om digitale medier. Hun arbejder i spydspidsen af den digitale udvikling med adgang til de nyeste globale teknologier og trends og er desuden associeret hos Copenhagen Institure for Futures Studies. I 2009 udgav hun bogen Twitter! - massekommunikation på 140 tegn. Natasha figurerer på listen over de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Europa inden for teknologi kåret af Girls In Tech.

Forfatter Natasha Friis Saxberg
Forlag Dansk Psykologisk Forlag
År 2013
Sider 256
Pris 298 kr.
ISBN 9788777068393
Køb bogen hos forlaget her