Ind i ledelse

Mange fejltagelser i ledelse skyldes, at man har forholdene lige foran næsen og glemmer at løfte blikket og danne sig et overblik. Denne bog er et bud på, hvordan man forbinder teori og praksis i ledelse og derigennem rykker sig som leder.

Bogen demonstrerer, hvordan man igen og igen kan anvende metoder til at fremkalde unikke erkendelsesøjeblikke gennem mødet mellem teori og praksis. I jo højere grad man opnår at tænke og handle med overblik, desto bedre oplever man sig selv som leder. Der er begået mange fejl og fejltagelser i livet og i ledelse, fordi man har forholdene lige foran næsen og glemmer at løfte blikket og danne sig et overblik.

Det er derfor, det er så vigtigt, at man som leder udvikler en metakompetence til at svæve over og betragte virkeligheden på forskellige niveauer med forskellige blikke. Det skaber stor erkendelsesmæssig værdi, der videre resulterer i bedre ledelse.

 

Om forfatterne

Poula Helth er ph.d.-studerende på Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse på CBS, hvor hun forsker i ledelse og læring i praksis. Hun har gennem en årrække arbejdet med begreber og metoder inden for det personlige lederskab som coach og ledelseskonsulent og har desuden undervist på DTU og hos DJØF i Diplomuddannnelse i ledelse samt på CBS i Master og Public Governance.

Leif Pjetursson er cand.mag. og har den journalistiske tillægsuddannelse fra Journalisthøjskolen. Han er indehaver af virksomheden ChangeCom, der siden 1999 har løst en række opgaver for offentlige og private virksomheder.

Forfatter Leif Pjetursson og Poula Helth
Forlag Akademisk Forlag
År 2014
Sider 256
Pris 399 kr.
ISBN 9788750043850
Køb bogen hos forlaget her