Mediation i organisatorisk perspektiv

Konflikter er et livsvilkår. Hvor diskussioner og uenigheder kan skabe udvikling og dynamik, ender konflikter ofte med at blive destruktive og ressourceslugende. Mediation både bevarer relationen og giver plads til dynamikken.

Savner du nye redskaber til konfliktforebyggelse og konflikthåndtering?

Konflikter er et livsvilkår - både i vores arbejdsliv og i vores privatliv. Hvor diskussioner og uenigheder kan skabe udvikling og dynamik, ender konflikter ofte med at blive destruktive og ressourceslugende.

Så hvordan løser vi konflikten, så vi både bevarer relationen og giver plads til dynamikken?

Svaret er mediation. Ved at arbejde aktivt med mediation, både forebyggende og når konflikten er en kendsgerning, kommer vi tættere på de rigtige løsninger. De løsninger, som konfliktens parter ikke kun accepterer, men som de er tilfredse med.

Mediation i organisatorisk perspektiv indeholder tips, øvelser, rollespil og virkelighedsnære cases, som giver læseren et mere nuanceret syn på konflikter og et solidt udgangspunkt for arbejdet med mediation.

Bogen henvender sig til praktikere eller studerende, som ønsker konkrete redskaber til konfliktløsning og konfliktforebyggelse, og som er nysgerrige efter at vide, hvordan mediation kan indgå som et aktivt element i udvikling af organisationer.

 

Om forfatterne

Marianne Spandet Jakobsen grundlagde i 2007 konsulentvirksomheden reCome, hvor hun i dag er direktør. Hun har mere end 25 års erfaring som leder, konsulent og underviser. Marianne har en master i NLP, er certificeret coach, IMI-certificeret mediator og psykoterapeut. Marianne har desuden uddannet mediatorer siden 2005.

Finn Sten Jakobsen er lektor ved Aarhus Universitet, hvor hans primære fagområder er strategi, økonomi og finansiering. Han har 25 års ledelseserfaring fra den finansielle sektor og har sideløbende været underviser på bl.a. Handelshøjskolen. Han har uddannet sig til mediator og arbejder i dag som konsulent for reCome med opgaver inden for ledelse og mediation.

Forfatter Marianne Spandet Jakobsen og Finn Sten Jakobsen
Forlag Dansk Psykologisk Forlag
År 2014
Sider 320
Pris 368 kr.
ISBN 978 87 7706 8331
Køb bogen hos forlaget her