Procesforbedringer i sundhedsvæsenet

Formålet med denne fremstilling er at give et erfaringsbaseret indblik i, hvordan procesforbedringer gennemføres i sundhedsvæsenet. Målgruppen er sundhedspersonale, som søger viden om, og inspiration til, denne form for organisationsforandringer. Det er dog ikke en facitliste over at opnå succesfulde forbedringer. Gennemførelsen af procesforbedringer må tage udgangspunkt i den enkelte organisations behov, ressourcer og betingelser.

Procesforbedringer i sundhedsvæsenet giver et overblik over hele forløbet fra idé til gennemførelsen er færdig, og videregiver erfaringerne med hvad der virkede og hvad der ikke virkede. Den bygger primært på erfaringerne fra en række procesforbedrings- og leanprojekter i Region Sjælland.

Bogen beskriver nogle af de vigtigste begivenheder og aktiviteter i et procesforbedringsprojekt, og påpeger den afgørende succesfaktor; at organisationen fortsætter med at tænke i forbedringer og nye løsninger – det er en fortsat rejse og ikke en bestemt destination.

 

Om forfatterne:

Esben Rahbek Pedersen (MsC., Ph.d.) er ansat ved Copenhagen Business School (CBS) og har inden for de sidste 10 år beskæftiget sig med så forskellige områder som miljøledelse, corporate social responsibility (CSR), mærkningsordninger, ikke-finansielle performancemålinger, iværksætteruddannelse, privatsektorudvikling og procesoptimering/Lean. Resultaterne af Esben Rahbek Pedersens arbejde er blevet udgivet i en lang række danske og udenlandske tidsskrifter og bøger.

Mahad Huniche (Ingeniør, MPP) er ansat ved Region Sjælland, som chefkonsulent med fagligt ansvar inden for regionens procesoptimeringsprojekter. Mahad har de sidste 20 år beskæftiget sig med blandt andet procesoptimering samt integreret produktivitets- og kvalitetsudviklingsprojekter inden for den offentlige og private sektor. Resultaterne af Mahad Huniches arbejde er blevet udgivet i en lang række publikationer og bøger.

Forfatter Esben Rahbek Pedersen og Mahad Huniche
Forlag Jurist- og Økonomforbundets Forlag
År 2013
Sider 116
Pris 260 kr.
ISBN 9788757430660
Køb bogen hos forlaget her