Robusthed i praksis

Hastighed, forandringer og krav om fleksibilitet øgeshele tiden.Bogens 11 forfattere kommer med en række konkrete bud og anvisninger på at møde den udfordring med at udvikleindividuel og kollektiv robusthed.

– Individuelt og kollektivt

Robusthed er en nødvendighed i nutidens samfund, hvor hastighed, forandringer og krav om fleksibilitet hele tiden øges. Vil vi møde denne udfordring klogt, er det vigtigt, at vi sætter fokus på at øge både den individuelle og kollektive robusthed i hverdagen. Samtidig kræver det en accept af, at det er et fælles ansvar, og at robusthed ikke er noget, der kan pålægges den enkelte alene.

Forskning i robusthed og resiliens dokumenterer i stigende grad, at forhold som følelsesmæssig selvindsigt og reguleringsevne, oplevelse af mening, mulighed for fordybelse og utilgængelighed, vedholdenhed og samarbejdsevne, engagement og mestring kan øge vores trivsel og robusthed.

Robusthed i praksis er en introduktion til, hvordan vi kan forstå robusthedsbegrebet, og hvorfor det er væsentligt lige nu. Bogens 11 forfattere kommer på den baggrund med en række konkrete bud og anvisninger på, hvordan man kan udvikle robusthed privat, på arbejdspladserne og i samfundet.

Bogens klare sprog, værktøjer og anvisninger samt de mange specifikke øvelser, refleksionsbokse og oversigter gør den velegnet til ledere, konsulenter, undervisere, coaches, sundhedspersonale og terapeuter.

Forfatter Frans Ørsted Andersen, Mads Bab, Rikke Dinnetz, Claus Elmholdt, Eva Hertz, Nikolaj Juul Jakobsen, Jonas Kroustrup,Mette Marie Ledertoug, Malene Mygind, Nina Tange og Tanja Staal Wegner
Forlag Mindspace
År 2017
Sider 252
Pris 298 kr.
ISBN 978-87-93535-14-5
Køb bogen fra forlaget her