Artikler om Coaching

Coaching er et populært begreb, der bruges til mange forskellige formål og på mange forskellige niveauer: Faglig sparring, supervision af projekter, et ledelsesværktøj til at optimere effektiviteten.

Den grundlæggende ide er dog den samme: At lære mennesker at lære selv. Coaching er dit redskab til at øge medarbejderens og/eller dit eget engagement, kompetence og ejerskab til opgaverne. Og det er medarbejderens vej til kvalificering og større indflydelse på opgaverne.

På Lederweb finder du artikler om, hvad du og dine medarbejdere kan bruge coaching til – for både du og dine medarbejdere kan have stor glæde af coaching. Artiklerne handler bl.a. om, hvordan I finder den rigtige eksterne coach, men du finder også artikler, der handler om, hvordan coaching – hvis du bruger det rigtigt - kan være en måde at vejlede og motivere dine medarbejdere. Den gode coach skal lytte og stille de gode spørgsmål og skal være bevidst om sin egen rolle som coach. Du skal hjælpe uden at give gode råd og effektive spørgsmål er dit vigtigste værktøj.Viser 24 / 24
Ingen resultater.
 • Effektiv teamcoaching med billeder og figurer

  Med brug af få effektive procesmodeller, som de såkaldte visuelle stilladser, kan du få mest muligt ud af din coaching af dit team. Det handler om have et struktureret forløb og at kunne fastholde og bruge de informationer, der kommer frem under coachingforløbet. Læs her hvordan du gør.

  Læs mere
 • 8 trin til ledelsesbaseret coaching

  Få overblik over, hvad du som leder skal være opmærksom på og få inspiration til, hvordan med 8 trin kommer godt i gang med ledelsesbaseret coaching.

  Læs mere
 • Lederen skal være coachende, ikke coach

  En coach gør den enkeltes ønsker og mål til virkelighed. For lederen gælder til gengæld altid en højere dagsorden end medarbejderens, nemlig organisationens. En leder kan derfor ikke være coach, men kan med fordel være coachende i sin ledelse. Læs, hvordan du bliver coachende i din ledelse.

  Læs mere
 • Lær at coache dine medarbejdere

  Hvis coaching bruges rigtig kan det være en måde at vejlede og motivere dine medarbejdere. Den gode coach skal lytte og stille de gode spørgsmål og skal være bevidst om sin egen rolle som coach. Du skal hjælpe uden at give gode råd og effektive spørgsmål er dit vigtigste værktøj.

  Læs mere
 • Bliv en bedre leder med 3. generations coaching

  Tiden, hvor det bedste argument vandt, er forbi. Det handler ikke længere om at overbevise medarbejderne. Nu skal lederen gå i dialog med medarbejderne for også selv at blive klogere og finde løsningerne. Det er en del af 3. generations coaching, som ifølge professor Reinhard Stelter kan hjælpe dig med at blive en bedre leder.

  Læs mere
 • Hvad IKEA kan lære dig om at motivere dine medarbejdere

  Mange ledere kan godt se idéen i at lade medarbejderne selv finde løsninger på de udfordringer, de støder på, men tiden mangler i hverdagen. Læs her, hvordan du med en enkel spørgemetode hurtigt og motiverende leder dine medarbejdere frem mod nye idéer til løsninger.

  Læs mere
 • Sådan bliver du mester i faglig sparring

  Gode ledere giver gode råd og stiller de spørgsmål, der på tilsyneladende magisk vis hjælper medarbejderen i den rigtige retning. Læs om din vigtige rolle som medarbejdernes faglig sparringspartner.

  Læs mere
 • Vi med særligt stort præstationsbehov

  Synes du altid, at du kunne eller burde gøre tingene bedre? Måske er du en af mange med et stort behov for præstation. Læs, hvad der kendetegner personer med særligt stort præstationsbehov.

  Læs mere
 • Fergusons opskrift på den succesfulde leder

  Fodbold og offentlig ledelse ligner umiddelbart ikke to sider af samme sag. Der er dog masser af inspiration at hente hos Sir Alex Ferguson, der stod i spidsen for Manchester United i 26 sæsoner. Han blev en legende og vandt alt. Nu har han løftet sløret for sin succesopskrift som leder. Se her, hvilke otte punkter du ifølge Ferguson skal følge for at nå til tops.

  Læs mere
 • Lederen som coach: Do's and dont's

  Coaching kan være et effektivt værktøj, men det kan også misbruges af konfliktsky ledere, der ikke tør konfrontere dårlig opførsel eller lav performance. Læs om, hvad coaching er, hvornår det fungerer, og hvordan ledelsesbaseret coaching udfolder sig.

  Læs mere
 • Coach med afsæt i Leadership Pipeline

  Leadership Pipeline coaching sætter fokus på, hvordan du hjælper dine underordnede ledere med at indtage nye roller med succes eller med at varetage deres eksisterende roller endnu bedre. Læs her, hvordan du coacher med udgangspunkt i Leadership Pipeline.

  Læs mere
 • Lederwebs guide til coaching

  Faglig sparring i ledergruppen, supervision af projekter og ledelsesværktøj til at optimere medarbejdereffektiviteten. Coaching er et populært begreb, der bruges til mange forskellige formål og på mange forskellige niveauer i organisationer og virksomheder.

  Læs mere
 • Coaching - hvordan og hvorfor?

  Coaching kan øge medarbejderens engagement, kompetence og ejerskab til opgaverne. Læs hvordan du coacher

  Læs mere
 • Coaching: For madonnaer eller ludere?

  Ole Fogh Kirkeby belyser HR og Coaching i et filosofisk perspektiv. Herunder de grænser man som leder skal kende, når man anvender disse "intimteknologier."

  Læs mere
 • Meningsskabende samtaler: Dos and don'ts

  ”Hvad kan du selv gøre for at løse problemet?” Den slagsspørgsmål kan du med fordel lægge på hylden, hvis du har intentioner om at hjælpe din medarbejder på rette vej. Måden, du formulerer spørgsmål på, har konsekvenser. Her får du forklaringen og en spørgeguide til værdiskabende samtaler.

  Læs mere
 • Coaching er ikke for tøsedrenge

  Enhver topleder bør have sin egen coach eller sparringspartner uden for organisationen. Det kræver mod, og det er ikke for tøsedrenge, siger Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune.

  Læs mere
 • Kvinder vil have coaching - Mænd vil hellere have råd

  En ny undersøgelse viser, at for hver gang 20 kvinder bruger coaching gør kun én mand det samme. Undersøgelsen rammer derfor ned i ”den lille forskel” på mænd og kvinder, men fortæller den hele sandheden?

  Læs mere
 • Ledere sluger coaching helt ukritisk

  Coachen er mere populær end nogen sinde før i den danske managementverden. Men coaching skal bruges med omtanke, lyder det fra eksperter og coachene selv, der advarer mod et misbrug.

  Læs mere
 • 3 grunde til at "følg din passion" er et dårligt råd

  Du skal bare følge din passion. Det har du sikkert hørt før, og måske du også har givet det råd videre til en medarbejder. Men hvad hvis man ikke har en passion, eller har en passion, man ikke er ekstraordinært passioneret over? Læs her, hvorfor det at følge sin passion ikke er det klogeste valg for alle, og hvad du så i stedet skal gøre for at få et succesfuldt arbejdsliv.

  Læs mere
 • Prioriter din egen trivsel med coaching

  Du er sikkert opmærksom på, om dine medarbejdere trives. Men hvad med dig selv? Uanset om du er ny i lederjobbet eller erfaren leder, kan coaching være med til at sætte fokus på din trivsel og udvikling som leder – til glæde for hele arbejdspladsen. Læs om, hvordan du får det bedste ud af samarbejdet med en coach.

  Læs mere
 • Coach dine medarbejdere og få mere tid

  Coachende ledelse hjælper medarbejderne med at indfri deres potentiale, skaber motivation og engagement – og giver samtidig lederen mere tid. Læs her, hvordan du bliver en coachende leder.

  Læs mere
 • Mentorordningen – verdens bedste redskab til at få ledige unge i job

  I 2003 blev mentorordningen indført i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB-loven) og integrationsloven på baggrund af gode erfaringer fra forskellige projekter f.eks. ”Unge i job” på virksomheden Grundfos i Bjerringbro i 1997 og ”Brobyggerordningen” i Viborg Amt i 2001. Som noget nyt kunne kommunerne tilbyde mentorstøtte for at hjælpe en borger til at opnå eller fastholde et uddannelsesrettet, et beskæftigelsesrettet forløb eller et job. Men virker mentorordningen og i så fald, hvordan bruges den bedst muligt?

  Læs mere