Podcast: Når jorden brænder under lederen

I Superligaen er trænerlunten kort, hvis der scores i det forkerte mål, og meget anderledes er det ikke for offentlige topledere, når jorden brænder under dem. Lyt med, når totopledere og en politiker debatterer resultatkrav, tillid og kontrol i studiet hos Kurt Strand.

Skribentinfo

”Når man er under pres, skal man passe på ikke at blive for defensiv. Man skal også forsøge at score i den anden ende,” siger Per Christiansen, hospitalsdirektør, Rigshospitalet og Glostrup Hospital, når han sammen med Merete Due Paarup, byrådsmedlem i Kolding (V) og Anders Debel, Teknik- og Miljødirektør i Holstebro Kommune drøfter hvilke situationer, der i sidste ende kan koste en topleder jobbet.

Anders Debel tilføjer, at det i sådan en situation er vigtigt at have fokus på, hvad der skal vende kampen, og hvordan man vinder kampen. Og at man er trænet i at kunne træffe de rigtige beslutninger og ofte kunne træffe dem hurtigt, selvom sagen er kompleks.

Der følger en vis risiko med jobbet som topleder, og man kan hurtigt komme ud i kulden, hvis man træffer den forkerte beslutning. Og det er ikke uden grund ifølge Merete Due Paarup: ”Vi har et stort ansvar for, at borgernes penge bliver brugt rigtigt. Der har vi ikke tid til at have fløjlshandsker på og vente på, at tingene sker. Vi sætter nogle politiske krav – der skal være nogle resultater på tavlen.”

Tillid og kontrol

Færre regler og mindre kontrol øger risikoen for, at en topleder kan blive ramt af noget, som hun slet ikke har haft fingrene nede i. Men trods risikoen mener Per Christiansen, at det er den rigtige vej at gå: ”Vi bruger alt for mange ressourcer på kontrol. Det er ikke pga. politikernes dårlige vilje. Men når de bliver presset udefra fx af medierne i en konkret situation, så er det ofte, de beder om en eller anden redegørelse, og den redegørelse kan embedsværket ikke tilvejebringe, hvis de ikke har et system, der kan dokumentere, hvad der er foregået.” 

Lyt til podcasten her, og hør de tre gæster debattere spændet mellem tillid og kontrol, og mængden af energi og ressourcer man skal bruge på at fange nogle enkelte brodne kar.

 

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre episoden her. 

Du kan lytte til alle podcast i serien "Ørerne i maskinen" her.

 

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcasts på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af podcast-serien "Ørerne i maskinen", så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcasts samt følge Lederweb, så du får besked, når vi har nye podcasts klar. Du kan også afspille direkte fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er beregnet til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads: 
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

Følg os også på FacebookTwitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de næste programmer.

Skribentinfo

Kommentarer