Kursus i Ledernes KompetenceCenter: Fra kollega til leder

Kursusbeskrivelse

Gør din transformationen fra kollega til leder så smidig og effektiv som mulig, og find dit rette fundament i din nye rolle. Du lærer at give slip på gamle opgaver, og styrke din gennemslagskraft som leder.

 

Når du går fra at være en af medarbejderne til at være en del af ledergruppen, vil du møde en række typiske og uundgåelige udfordringer. På kurset får du træning og værktøjer til at tackle udfordringerne så professionelt som muligt og bliver klædt på til at opnå følgeskab og gennemslagskraft som leder.

 

Lær at optræde professionelt i din nye lederrolle:

- Forstå forandringen fra kollega til leder, og lær hvordan du griber den an

- Lær, hvordan du møder ”gamle” kolleger med autoritet og respekt

- Bliv bevidst om andres forventninger til din ledelsesadfærd

- Find din egen naturlige ledelsesstil

 

Undervisningen tager udgangspunkt i de dilemmaer, du stilles overfor, når du går fra at være kollega til at være leder. Du får hjælp til klarlægge din egen lederstil og metoder til at sikre, at du undgår de gængse faldgruber.

 

Ny rolle og nyt ansvar:

Skiftet fra kollega til leder indebærer et skift i både personlig identitet og din rolle i virksomheden. Ved overgangen fra medarbejder til leder, skal du ligeledes være opmærksom på, at du ikke længere kan tillade sig at have de samme præferencer blandt medarbejderne som blandt de gamle kollegaer. Du er alles leder og alle dine medarbejdere skal føle sig set og respekteret.

 

Som leder er du rollemodel og medarbejderne lærer af din adfærd. Den måde du som leder eksempelvis omtaler andre afdelinger eller den øverste ledelse på, smitter af på medarbejdernes sprogbrug og tænkemåde, og det, du undgår at tale om, bringer medarbejderne generelt heller ikke op. Du må derfor være særdeles opmærksom på din egen adfærd, når det gælder ting som sprogbrug, humor, etik, påklædning, ordholdenhed og overholdelse af regler, for din adfærd har en større betydning, end da vedkommende var medarbejder.

 

Undervisere:

Ole Jacobsen har en mastergrad i ledelse og er uddannet som proces- og organisationskonsulent. Han har stor erfaring som konsulent, træner og leder i både private og offentlige virksomheder. Ole Jacobsen er certificeret til at undervise i situationsbestemt ledelse.

Henrik Jensen er specialiseret i konflikthåndtering og udviklingsprocesser i teams. Han arbejder med leder- og medarbejderudvikling blandt andet som coach. Henrik har en PD i psykologi, er uddannet systematisk konsulent fra DISPUK og er efteruddannet inden for Narrativ Terapi.

Program

Kurset forløber over to dage.


Målgruppe

Alle

Pris

9.500 kr. (excl. moms)

Start dato

26. marts 2018

Slut dato

27. marts 2018

Tilmeldingsfrist

En uge inden kursets start

Sted

Århus

Arrangør

Ledernes KompetenceCenter

Tilmelding

Tilmelding kan ske på følgende website
https://www.lederne.dk/kompetencecenter/kurser/fra-kollega-til-leder/

Tilmeldingsemail

Tilmelding kan ske på følgende email
kurser@lederne.dk

Kontaktperson

Laila Møller Povlsen
Tlf: 7875 2518