Ledelse med social kapital

Danmark er et af de lande i verden, som har den stærkeste social kapital, og et af de lande med den højeste grad af tillid mellem ledere og medarbejdere. Det handler derfor om at omsætte den stærke sociale kapital til en konkurrencefordel.  Det er derfor vigtigt, at lederne i de danske virksomheder bliver klar over, at de kan udnytte denne særlige ressource, og at de ikke i ensidig fokusering på økonomisk kapital sætter den sociale over styr. Noget, der i krisetider kan virke særligt fristende. -  Fra bogens forord.

Ledelse med social kapital fortæller forfatterne Peter Hasle, Eva Thoft og Kristian Gylling Olesen i en række spændende cases, hvordan ledere i private og offentlige virksomheder arbejder med at fremme virksomhedens sociale kapital.

 

En tilgang som kan guide og inspirere ledere i mødet med tidens ledelsesmæssige udfordringer. Fx selvledelse og behovet for samarbejde både på tværs af, og ud ad organisationen.

 

Bogen henvender sig til ledere på alle niveauer, samt medarbejdere, som beskæftiger sig med HR, personaleledelse, arbejdsmiljø, kommunikation, projektledelse og meget mere.

 

Peter Hasle er cand.techn.soc., ph.d. og seniorforsker på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Han forsker i ledelse og organisation i et arbejdsmiljøperspektiv og har i en årrække arbejdet både som forsker og konsulent med projekter rettet mod integration af arbejdsmiljø i virksomhedsudvikling med særlig fokus på social kapital.

 

Eva Thoft er cand.techn.soc. og konsulent i Grontmij | Carl Bro, Planning & Design. Hun beskæftiger sig med arbejdsmiljø og kommunikation samt metoder i arbejdsmiljøarbejdet og arbejder både med rådgivning og udviklingsprojekter, blandt andet udvikling af metoder til virksomhedernes arbejde med social kapital.

 

Kristian Gylling Olesen er cand.merc.(fil) og ph.d.-studerende på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Copenhagen Business School. Hans ph.d.-projekt handler om ny ledelse med social kapital i folkeskolen, og hvad det betyder for læreres selvledelse og trivsel.

Læs eller bestil også Væksthus for Ledelses egen publikation om social kapital
 
  • ForfatterPeter Hasle, Eva Thoft & Kristian Gylling Olesen
  • ForlagL&R Business
  • År2010
  • Sider192
  • Pris460
  • ISBN9788711428900