Alliancer

Vi kan opnå mere sammen. Derfor vælger flere offentlige organisationer at indgå alliancer med det private erhvervsliv og borgere om fx økologisk mælk i Lejre eller ny gadebelysning i Albertslund. Men skal det lykkes, kræver det, at topledelsen bakker op om og faciliterer alliancen.

I en alliance er der ikke længere noget ”dem” og ”os”.  Hele grundstrukturen er, at man udvikler og løser opgaver sammen med aktører uden for ens egen organisation. 

En undersøgelse fra Væksthus for Ledelse viser, at skal velfærdsalliancen blive en succes, så skal den skabe værdi for alle parter, og alle skal også være villige til at forlade egen banehalvdel.

Den nødvendige albuerum åbner samtidig op for en masse nye spørgsmål og udfordringer for offentlige topledere. Dem bliver der zoomet ind på i Væksthusets nye magasin: Alliancer. Magasinet præsenterer hovedkonklusioner fra en undersøgelse af velfærdsalliancer, erfaringer og fortællinger fra praksis, samt perspektiver fra forskningen og det private erhvervsliv.

Se som PDF

Se på tablet eller smartphone

 

Bestil publikationen her - det er gratis

Angiv antal eksemplarer
Adresse
Skal bestillingen sendes til en privat- eller arbejdsadresse?*
Andet
Ønsker du at bestille andre publikationer, så skriv titel og antal i feltet nedenfor.