Ledere der lykkes

Ledere der lykkes

- En undersøgelse af kernekompetencer hos succesfulde ledere på kommunale arbejdspladser.

Denne publikation kaster lys over, hvad det er, der gør nogle ledere særligt succesfulde. I publikationen er en række meget grundige interviews med beundrede ledere, som fortæller, hvordan de griber hverdagens udfordringer an.

Projektet har identificeret fem kernekompetencer hos den succesfulde leder. Det er ikke de eneste kompetencer, en god leder skal have. Men disse fem er så tydelige hos de udvalgte ledere, at de kan betragtes som et afgørende fundament for succesfuld ledelse.

De fem kompetencer er:

  1. Relationel forståelse
  2. Tillidsvækkende sparring
  3. Konfronterende intervention
  4. Insisterende delegering
  5. Rodfæstet under pres

Publikationen rummer konkret og brugbar viden for alle, der arbejder med ledelse i den kommunale og regionale verden. Den kan f.eks. tjene som inspiration for dem, der skal identificere nye lederaspiranter, tilrettelægge førlederprogrammer eller gennemføre ansættelsesinterview. Samtidig kan den bidrage til ledernes egen refleksion over deres ledelsespraksis og udvikling.

Der er desuden lavet et interaktivt web-værktøj baseret på undersøgelsen. Her har du mulighed for at teste, om du udøver de fem kernekompetencer fremragende, gennemsnitligt eller med besvær. Prøv værktøjet her.  

Publikationen findes også i en pixiudgave, som du kan læse mere om her.

 

Se som PDF

Se på tablet eller smartphone

 

 

Bestil publikationen her - det er gratis

Angiv antal eksemplarer
Adresse
Skal bestillingen sendes til en privat- eller arbejdsadresse?*
Andet
Ønsker du at bestille andre publikationer, så skriv titel og antal i feltet nedenfor.