Sammenhængskraft - i virkeligheden

I den offentlige debat er sammenhængskraft blevet et ud af mange buzzwords. Få ord har været brugt flittigere af politikere og opinionsledere til at beskrive den ønskede tilstand for velfærdssamfundet, den offentlige sektor og meget andet.

Men sammenhængskraft har vist sig at være andet og meget mere end blot et modelune – fx. et
stærkt middel til skabe dedikerede, dynamiske og fleksible offentlige organisationer.

Publikationen viser, hvordan sammenhængskraft mellem ledere og ledelsesniveauer opleves – af lederne selv, i punktnedslag og helt konkret. I virkeligheden.

27 ledere og chefer i regioner og kommuner giver på forskellig vis deres bidrag til en forståelse af sammenhængskraft. Bidrag hvis fællestræk bl.a. handler om, at sammenhængskraft udspringer af personlige relationer og tillid, at sammenhængskraft ofte opstår i krisetider og endelig, at sammenhængskraft ikke er en naturtilstand men kan skabes konkret.

Den samlede konklusion på projektets mange interview er ikke bare, at sammenhængskraft
– trods sin begrebslige luftighed – findes og har stor effekt i virkeligheden. Mindst lige så central er konklusionen, at man som leder kan bidrage til at skabe den.

Publikationen henvender sig til ledere og chefer på alle niveauer i regioner og kommuner. Gennem eksempler, anekdoter og citater er det formålet at øge refleksionen og diskussionen om sammenhængskraftens betydning og muligheder. Og forhåbentlig inspirere til handlinger.

Se som PDF

Se på tablet eller smartphone

Læs pressemeddelelsen her.

 

 

Bestil publikationen her - det er gratis

Angiv antal eksemplarer
Adresse
Skal bestillingen sendes til en privat- eller arbejdsadresse?*
Andet
Ønsker du at bestille andre publikationer, så skriv titel og antal i feltet nedenfor.