Artikler om Etik

Der sættes ofte lighedstegn mellem etik i ledelse og god ledelsespraksis, og de fleste offentlige ledere vil gerne betragtes som etiske. Men hvad vil det egentlig sige at handle etisk korrekt? Er det handlinger, der fremmer det gode for medarbejderne, for organisationen eller for borgerne? Hvilke midler kan man som leder benytte sig af i etikkens navn? Og hvem kan egentlig vurdere, hvornår noget er godt?

Etikken er fyldt med gråzoner, og for mange offentlige ledere er det etiske fundament, der ligger til grund for den enkeltes værdier og beslutninger, ikke særlig klart.

På Lederweb har vi samlet en række artikler, der på forskellig vis sætter fokus på etik og ledelse. • Etik
Viser 5 / 8
Ingen resultater.
 • 8 råd: Sådan håndterer du romancer mellem medarbejdere

  Hvad skal du gøre, hvis to medarbejdere indleder et forhold? Hvornår bør du blande dig, og hvad bør du ikke blande dig i? Og kan det være nødvendigt at flytte en medarbejder? Organisationspsykolog Dorte Vilsgaard giver dig otte råd om, hvordan du bedst passer på arbejdspladsen, når Amors pil har ramt.

  Læs mere
 • Sådan taler du om krænkelser på arbejdspladsen

  Vi skal det krænkende og grænseoverskridende sprog til livs - og selvsagt de sexistiske handlinger. Som leder skal du tale om det, som sker - og er sket - på en respektfuld og undersøgende måde. Få her en række værktøjer til at tage den svære dialog om krænkelser.

  Læs mere
 • 7 råd: Sådan bliver du en mere empatisk leder

  Empati – evnen til at genkende og forstå andres følelser – er en værdifuld færdighed på arbejdspladsen, også hvis du er leder. Ledere der udtrykker empati og viser medfølelse, kan være med til at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig set, hørt og taget alvorligt. Læs med, og forstå vigtigheden af empati, samt hvordan du fremmer empatisk ledelse i din organisation.

  Læs mere
 • Hvor spænder dine tanker ben for dine intentioner?

  Du skal forene mange forskelligrettede arbejdsopgaver, krav og forventninger, og fremme den mentale sundhed og trivsel både hos dine medarbejdere og dig selv. Her får du et simpelt værktøj, der giver dig indsigt i, hvordan du balancerer forskellige hensyn og en bevidsthed om, hvordan din tænke- og forståelsesmåde påvirker din adfærd.

  Læs mere
 • Etik og personalejura ved ledelsesevalueringer

  Der er ingen egentlig lovgivning, som fastlægger, hvad man må eller bør, når det gælder ledelsesevaluering. Reguleringen af processen er i højere grad et spørgsmål om den etik, der lægges til grund for evalueringen.

  Læs mere