Artikler om Forandringsledelse

Ledere og medarbejdere bliver ofte sat i situationer hvor de skal tænke og handle anderledes og bearbejde de følelsesmæssige konsekvenser og de forstyrrelser, som ændringerne giver. Her kan du læse artikler om, hvordan du sikrer, at din forandringsledelse når i mål. Du får bl.a. helt konkrete råd og mange artikler beskriver værktøjer, der har fokus på, hvordan I lykkes med forandringer. I kan fx spille jer til bedre forandringer, eller I kan bruge ”Forandringscirklen”.

Du kan også finde artikler om de hyppigste årsager til, at forandringsprocesser fejler, og hvad du som leder dermed skal være opmærksom på. Fx hvordan du skaber mening med forandringen. Lederweb præsenterer også populære artikler, som fx Kotters tjekliste til formulering af din strategi og Hildebrandts tre råd om forandringsledelse.

Læs også om forandringsledelse i Væksthusets egen publikation "Forandring fryder – og forstyrrer".Viser 5 / 124
Ingen resultater.
 • Hvad Kotter kan lære dig om forandringsledelse

  70 pct. af alle store forandringer mislykkes. Ifølge Harvard-professoren John P. Kotter skyldes det blandt andet, at lederne ikke har en tydelig vision, og at de ikke fejrer de små succeser undervejs i forandringsprocessen. Her kan du læse professorens råd om, hvordan du undgår, at den forandring, du er sat i spidsen for, mislykkes.

  Læs mere
 • Lewins 3 trin til forandringsledelse

  Ved at forberede dine medarbejdere og organisation grundigt på de forandringer, der skal ske, undgår du tumult og kaos. Kurt Lewins model hjælper dig til at forstå faserne i en forandringsproces, så forandringen bliver en succes.

  Læs mere
 • 5F-modellen

  5F-modellen er en fasemodel, der udspringer af den anerkendende og ressourceorienterede tilgang Appreciative Inquiry (AI). Modellen er velegnet som ramme for udviklingsprocesser i almindelighed, og kan også bruges som forløbsskitse for udviklingssamtaler, som fx coaching.

  Læs mere
 • Forandringscirklen

  Forandringsprocesser skal styres og håndteres. Forandringscirklen er et værktøj, du som leder kan bruge til at lede forandringsprocessen bedre.

  Læs mere
 • I spidsen for forandringer - Kotter volume 2.0

  Der er brug for flere ledere, hvis organisationerne skal følge med omverdenens forandringshastighed. Sådan lyder det kontant fra førende ekspert inden for forandringsledelse, John Kotter. Det kræver en ny organisationsstruktur, hvor medarbejderne skal involveres i strategiarbejdet. Læs her Kotters otte bud til ledere, der vil gøre deres organisationer forandringsparate.

  Læs mere