Artikler om Fratrædelsessamtale

Formålet med fratrædelsessamtalen er at sikre feedback som du kan bruge til at udvikle arbejdspladsen fremadrettet. En medarbejder, der siger op, er nemlig en værdifuld kilde til feedback. Det handler derfor om, at få medarbejderen til at fortælle om måden, hun har løst sine opgaver på og hvilke udfordringer, hun har mødt. Det hjælper til at sikre kontinuiteten i arbejdet og giver idéer til udvikling i den pågældende stilling. Tiltag, der fremover potentielt vil kunne være med til at forhindre, at en medarbejder forlader arbejdspladsen i utide. Du kan læse mere om, hvordan du indhenter viden, der gavner dig selv og arbejdspladsen, samt hvordan I får taget afsked på en god måde. Du kan også få en guide til forberedelse og opfølgning af fratrædelsessamtalen.


 • Fratrædelsessamtale
Viser 5 / 15
Ingen resultater.
 • Respektfulde afskedigelser

  Når afskedigelser ikke kan undgås, har det stor betydning, hvordan du gennemfører afskedigelsen. Sker det på en professionel og sober måde, kommer medarbejderen hurtigere videre med sit liv.

  Læs mere
 • Guide til fratrædelsessamtaler

  En medarbejder, der siger op, er en værdifuld kilde til feedback, og det er derfor oplagt at holde en fratrædelsessamtale. Læs her, hvordan du indhenter viden, der gavner dig selv og arbejdspladsen og får taget afsked på en god måde.

  Læs mere
 • Sådan fyrer du med værdighed

  En fyring er organisationens ultimative magtanvendelse over for en medarbejder. Men mange års opsving og den bløde skandinaviske ledelsesmodel har gjort, at mange ledere har svært ved at påtage sig og åbent stå ved deres magt. Ledere skal blive bedre til at fyre – ikke kun for medarbejdernes skyld.

  Læs mere
 • Sådan fyrer du med omtanke

  Fyringer er ubehagelige for alle parter. Men omstændigheder kan gøre dem nødvendige. Når de sker i stort antal, er de et sandhedens øjeblik for organisationen. For hvis ikke afskedigelserne håndteres ordentligt, kan de skabe langt større problemer, end de løser. I artiklen får du ti trin til en fornuftlig afskedigelse.

  Læs mere