Artikler om Karriere

Den traditionelle karriereopfattelse handler om at komme opad: At avancere hurtigt, men det kan også handle om at komme i sikkerhed: At søge mod jobsikkerhed og organisatorisk identitet snarere end avancement og udfordring. Karriere kan være mange ting.

Her finder du Lederwebs artikler, der omhandler karriere. Fx kan du blive klogere på, hvordan du bedst muligt tackler overgangen fra medarbejder til leder – nu skal du træde i karakter som leder, eventuelt vinke farvel til kollegiale relationer og veje dine ord på en guldvægt. Hvis du overvejer at søge nyt job, finder du også her gode råd om, hvordan du kan gribe det an. Hvad skal der til for at få en lederstilling i en kommune eller region? Det finder du svar på her.

Når man taler om karriere er fokus typisk på ansattes muligheder for at bevæge sig op ad i organisationen, men hvem har sagt, at udvikling kun foregår opad? Flere ansatte – særligt ledere – oplever at skulle genindtræde i en stilling, der minder meget om den, de havde, da de var medarbejdere.

På Lederweb kan du læse om, hvordan du bedst igen påtager dig medarbejderrollen – og lykkes med den. På Lederweb finder du også et karriereunivers til ledere. Her får du værktøjer og viden om de discipliner, udfordringer, evner og emner, der får ledere til at lykkes og blomstre på hvert ledelsesniveau. Universet afspejler de fire niveauer af ledelse i den offentlige sektor.Viser 5 / 38
Ingen resultater.
 • Spænder du ben for dig selv?

  Mange ledere har både drømmen om og talentet til at blive excellente ledere og nå op på de øverste ledelsestrin, men alligevel lykkes det aldrig. Tre ledelseseksperter giver her 5 bud på, hvorfor og hvordan ledere spænder ben for sig selv og deres udvikling som ledere

  Læs mere
 • Lav en handlingsplan

  På baggrund af de ting du har været igennem, skal du udvælge de elementer, du vil satse på. Handlingsplanen kan rumme dit forhold til dit arbejdsliv og dets udvikling.

  Læs mere
 • Topchefernes 5 bedste ledelsesværktøjer

  De 100 mest magtfulde chefer i Danmark deler ud af deres vigtigste værktøjer. Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, har interviewet dem og giver dig her deres fem vigtigste værktøjer til at lykkes som leder.

  Læs mere
 • Pas på faldgruberne på næste ledelsesniveau

  Overvejer du, eller står du midt i et skifte fra ét ledelsesniveau til et andet? Så er der hjælp at hente i en ny publikation fra Væksthus for Ledelse, som identificerer typiske opgaver, faldgruber og hvad der skal til for at lykkes på fire centrale ledelsesniveauer i kommuner og regioner.

  Læs mere
 • De fem mest almindelige fejl ved jobskifte

  Mange succesfulde ledere har en tendens til at overvurdere sig selv i forbindelse med jobskifte. De har tit ikke søgt arbejde i mange år og handler derfor kortsigtet og undlader ofte at researche og tænke strategisk.

  Læs mere