Artikler om Karriere

Den traditionelle karriereopfattelse handler om at komme opad: At avancere hurtigt, men det kan også handle om at komme i sikkerhed: At søge mod jobsikkerhed og organisatorisk identitet snarere end avancement og udfordring. Karriere kan være mange ting.

Her finder du Lederwebs artikler, der omhandler karriere. Fx kan du blive klogere på, hvordan du bedst muligt tackler overgangen fra medarbejder til leder – nu skal du træde i karakter som leder, eventuelt vinke farvel til kollegiale relationer og veje dine ord på en guldvægt. Hvis du overvejer at søge nyt job, finder du også her gode råd om, hvordan du kan gribe det an. Hvad skal der til for at få en lederstilling i en kommune eller region? Det finder du svar på her.

Når man taler om karriere er fokus typisk på ansattes muligheder for at bevæge sig op ad i organisationen, men hvem har sagt, at udvikling kun foregår opad? Flere ansatte – særligt ledere – oplever at skulle genindtræde i en stilling, der minder meget om den, de havde, da de var medarbejdere.

På Lederweb kan du læse om, hvordan du bedst igen påtager dig medarbejderrollen – og lykkes med den. På Lederweb finder du også et karriereunivers til ledere. Her får du værktøjer og viden om de discipliner, udfordringer, evner og emner, der får ledere til at lykkes og blomstre på hvert ledelsesniveau. Universet afspejler de fire niveauer af ledelse i den offentlige sektor.Viser 37 / 37
Ingen resultater.
 • Spænder du ben for dig selv?

  Mange ledere har både drømmen om og talentet til at blive excellente ledere og nå op på de øverste ledelsestrin, men alligevel lykkes det aldrig. Tre ledelseseksperter giver her 5 bud på, hvorfor og hvordan ledere spænder ben for sig selv og deres udvikling som ledere

  Læs mere
 • Lav en handlingsplan

  På baggrund af de ting du har været igennem, skal du udvælge de elementer, du vil satse på. Handlingsplanen kan rumme dit forhold til dit arbejdsliv og dets udvikling.

  Læs mere
 • De fem mest almindelige fejl ved jobskifte

  Mange succesfulde ledere har en tendens til at overvurdere sig selv i forbindelse med jobskifte. De har tit ikke søgt arbejde i mange år og handler derfor kortsigtet og undlader ofte at researche og tænke strategisk.

  Læs mere
 • Topchefernes 5 bedste ledelsesværktøjer

  De 100 mest magtfulde chefer i Danmark deler ud af deres vigtigste værktøjer. Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, har interviewet dem og giver dig her deres fem vigtigste værktøjer til at lykkes som leder.

  Læs mere
 • Pas på faldgruberne på næste ledelsesniveau

  Overvejer du, eller står du midt i et skifte fra ét ledelsesniveau til et andet? Så er der hjælp at hente i en ny publikation fra Væksthus for Ledelse, som identificerer typiske opgaver, faldgruber og hvad der skal til for at lykkes på fire centrale ledelsesniveauer i kommuner og regioner.

  Læs mere
 • Kunsten at stoppe på det rigtige tidspunkt

  Som leder har du stor indflydelse på dit arbejde, og mange mennesker er afhængige af dig. Det ændrer sig, når du går på efterløn eller pension, og det har nogle mennesker svært ved at finde ud af. Læs her, hvordan og hvornår du skal stoppe med at arbejde.

  Læs mere
 • Nyt job? Det skal du kunne

  Hvad skal der til for at få en lederstilling i en kommune eller region? Lederweb har undersøgt, hvilke kompetencer der bliver efterlyst i stillingsopslagene. Se top 10 over kompetencer, og læs, hvorfor der hverken er plads til wannabes eller konsulentretorik blandt kommunale og regionale ledere.

  Læs mere
 • Vejen til lederkarrieren

  For at blive dén eftertragtede leder, der skaber synlige resultater, er det en forudsætning, at du kan og vil tage magten over din karriere og er villig til at yde en reel indsats mod målet. Læs, hvordan du brolægger vejen, så du styrer retningen mod at blive leder.

  Læs mere
 • Sådan får du fodfæste som ny leder

  For at få fodfæste som ny leder må du træde i karakter både som menneske og leder. Du må brænde for at brænde igennem. Have noget på hjertet. Ikke på egne vegne, men på fællesskabet og organisationens vegne. Her får du fem trædesten til organisatorisk fodfæste som ny leder.

  Læs mere
 • Jobsøgning – fra leder til medarbejder

  Hvis du er leder, og igen ønsker at blive medarbejder, så er der nogle overvejelser, du skal gøre dig. En karriererådgiver giver her inspiration og råd om ansøgningen.

  Læs mere
 • Hvad du bør vide når du går fra leder til chef

  Det er en omvæltning at gå fra at være leder til at blive chef. Medarbejderne er ikke længere din primære relation, og du bevæger dig endnu længere væk fra din faglighed: Du bliver fuldtidsleder. Læs her om skiftet fra leder til chef, og bliv forberedt på, hvad chefjobbet kræver.

  Læs mere
 • Hvad er karriereplanlægning?

  Med karriereplanlægning får du mulighed for at ridse dine muligheder op, så du bedre kan træffe de valg, der leder i den retning du gerne vil.

  Læs mere
 • Overvejer du at søge nye udfordringer?

  Hvis du savner nye udfordringer eller andre fremtidsudsigter, så er tiden måske inde til at søge et nyt job. Få råd om, hvornår tiden er moden til et jobskifte og hvordan du undgår at nissen flytter med.

  Læs mere
 • Derfor bliver du ikke forfremmet

  Beslutninger om hvem der bliver forfremmet er ofte forbundet med mystik og skaber til tider tvivl og usikkerhed på arbejdspladsen. Harvard Business Review har kortlagt, hvad der bestemmer en forfremmelse - og hvad du kan gøre for at blive forfremmet.

  Læs mere
 • 6 råd: Sådan håndterer du din karrierekrise

  "Laver jeg det, jeg virkelig brænder for?" og "Er det hervirkelig meningen med det hele?" Det er helt almindeligt at stille spørgsmål som disse, også selvom du har en god karriere. Men spørgsmålene bliver særligt presserende når du står midt i livet og søger en større mening med det hele, mens du jonglerer med krav og pligter på hjemmefronten.

  Læs mere
 • Kan du huske skiftet fra medarbejder til leder?

  Da du gik fra at være medarbejder til leder, føltes det sandsynligvis som et skridt ind i en helt anden verden. Du skulle træde i karakter som leder, vinke farvel til kollegiale relationer og veje dine ord på en guldvægt. Læs her om skiftet fra medarbejder til leder, og se om du kan genkende udfordringerne ved at blive leder for første gang.

  Læs mere
 • Internationale topledere deler ud af deres bedste råd

  Succeser skal som bekendt deles. Derfor har magasinet Forbes opsamlet en række råd, som nogle af verdens topledere har fulgt for at nå til tops.

  Læs mere
 • En gang leder, altid leder?

  Det er sværere at kravle et par trin ned af karrierestigen, end det er at kravle op ad den. Lederne der ønsker et job på et lavere niveau, bliver ofte mødt med fordomme. Læs mere om fordomme og de faktiske årsager til, at en leder vælger lederjobbet fra.

  Læs mere
 • Lederuddannelse med forskelligt udbytte

  Den gode leder skal kunne alt lige fra at omsætte og implementere forandringer, inddrage og motivere medarbejderne til at udtænke kreative løsninger og tage et ledelsesmæssigt ansvar. Spørgsmålet er, om en lederuddannelse på diplomniveau klæder lederne på til at kunne honorere den lange liste af krav.

  Læs mere
 • Derfor er LinkedIn ikke spild af tid for ledere

  Mange ledere har ikke en færdigudfyldt LinkedIn profil. Når man spørger hvorfor, er svaret som regel, at de ikke har tid eller ikke kan se formålet med at have en. Er du én af de ledere, der endnu ikke helhjertet er hoppet på LinkedIn? Læs her, hvorfor du skal se at komme i gang.

  Læs mere
 • Ledere er både masochister og missionærer

  Der er hverken Porsche eller Prada-tasker at komme efter, når man tager tjansen som offentlig leder. Tværtimod byder jobbet ofte på krævende arbejdsdage – og det er uden en millionløn. Alligevel elsker de fleste ledere deres job. Læs her, hvordan de finder motivationen.

  Læs mere
 • Lederuddannelse styrker lederidentiteten

  Der er fuld kraft på efteruddannelsen af de offentlige ledere. Og krav og forventninger til udbyttet er højt. Men hvad får lederne reelt ud af uddannelsen? Det spørgsmål er udgangspunktet for et speciale, der viser, at der er gevinster, men også forbedringspotentiale, når offentlige ledere sættes på skolebænken.

  Læs mere
 • Kvinder skal brøle som mænd for at nå til tops

  Mænd har traditionelt set siddet i chefstolen i de fleste organisationer, men det er tid til nytænkning og et opgør med det gammeldags mantra: ’May the best man win’. Forskning tyder på, at det simpelthen er ukvindeligt at konkurrere. Kvinder er derfor tvunget til maskulinisere sig selv for at nå til tops.

  Læs mere
 • Vigtige ledelseskompetencer udvikles med alderen

  Du går ikke i stå af at blive gammel, du bliver gammel af at gå i stå. Sådan lyder det fra forfatterne Lone Kühlmann og Henning Kirk, der er aktuel med bogen ’Afskaf Alderdommen – bliv i de voksnes rækker’. Visse kompetencer kan faktisk kun udvikles i takt med erfaringen. Derfor kan erfarne ledere noget, som yngre ledere ikke kan.

  Læs mere
 • Lederuddannelse: Faglig kidnapning, der gør ondt – og derefter (mest) godt

  Offentlige ledere beskriver deres første måneder på lederuddannelse som en fremmedgørende og næsten provokerende oplevelse. Men hvis de kommer helskindede igennem den fase, sker der pludselig noget: De får nye øjne på deres fag og deres kerneopgave.

  Læs mere
 • Skab det ypperligste arbejdsliv i din tredje karriere

  Du har ikke én karriere, men mindst tre. Ledelsesrådgiver Charlotte Mandrup fortæller her om de karrierer og livsfaser, som moderne ledere gennemgår.

  Læs mere
 • Ledelse tur/retur: Om skiftet fra leder til medarbejder

  Fokus er typisk på ansattes muligheder for at bevæge sig op ad i organisationen, men hvem har sagt, at udvikling kun foregår opad? Flere ansatte – særligt ledere – oplever at skulle genindtræde i en stilling, der minder meget om den de havde, da de var medarbejdere. Læs om, hvordan du bedst igen påtager dig medarbejderrollen – og lykkes med den.

  Læs mere
 • Fra leder til konsulent

  Skiftet fra leder i en organisation til konsulent i et konsulenthus er en lige så stor en forandring som skiftet fra medarbejder til leder. Formålet med dette indlæg er at komme med nyttige refleksioner og råd fra konsulenter, der selv har foretaget sporskiftet, til de nuværende ledere der overvejer eller står overfor at tage springet til konsulentrollen.

  Læs mere
 • Offentlige ledere vil på efterløn

  Over halvdelen af de kommunale og regionale ledere mellem 54 og 60 år forventer, at de siger farvel til arbejdsmarkedet, inden de bliver 65 år. Det viser ny undersøgelse. Dermed sættes arbejdsgiverne under yderligere pres for at rekruttere tusinder af nye ledere i de kommende år. Fire ud af ti ledere i dag er fyldt 55 år. Kommunerne håber, at flere erfarne ledere kan lokkes til at tage et par år mere.

  Læs mere
 • Undgå at splittelsen mellem familie og arbejde bremser dine ledertalenter

  Organisationer risikerer at miste ledertalenter, hvis der ikke er plads til at forene familielivet med lederkarrieren. Læs her, hvilke barrierer især kvinder møder, og hvilke tiltag, der kan hjælpe dem på vej.

  Læs mere
 • Forskning viser at det betaler sig at se sund ud

  Ny forskning viser, at sundhed ser ud til at blive værdsat højere end intelligens, når ledere skal ansættes. Det er et problem, mener psykolog Thomas Hoff og advarer mod at bruge førstehåndsindtryk baseret på udseende ved ansættelser.

  Læs mere
 • Lad stiletterne føre dansen

  Så længe diskussionen om kvinder i topledelse handler om eksempelvis charter og kvoter for kvinder, kommer vi ikke nærmere målet. Vi skal væk fra offerrollen, så kvinderne selv tager ansvar. Det mener Helle Bro, der er direktør for Personale, Social og Arbejdsmarked i Holstebro Kommune.

  Læs mere
 • Er topledelse noget for dig?

  Offentlig topledelse er i høj grad learning by doing. Der er langt mellem målrettede programmer, som afklarer eller træner kommende topledere til jobbet i fx en kommune. Og det er der brug for – spørgsmålet er bare hvordan, var toplederne selv enige om på konferencen Veje til Topledelse, arrangeret af Væksthus for Ledelse.

  Læs mere
 • 4 typiske spørgsmål til jobsamtalen - og hvordan du bedst besvarer dem

  Hvad er din største svaghed? Hvor ser du dig selv om 5 år? Læs, hvordan du bedst besvarer nogle af de mest stillede spørgsmål til jobsamtalen.

  Læs mere