Artikler om Kompetenceudvikling

Kompetenceudvikling handler om at udvikle dine medarbejderes talent og deres evne til at varetage deres opgaver bedre eller mere effektivt. Talent betyder udfoldede evner, og nogle gange kan de også være skjult for talentet selv.

De fleste ledere er opmærksomme på, at kompetenceudvikling er vigtigt, men i praksis er der mange forhindringer og faldgruber på vejen mod en læring, der virkelig flytter organisationen op på et nyt niveau i opgaveløsningen. I en hverdag, hvor alle har hænderne fulde med at løse de faste opgaver, kan en systematisk udvikling af nye kompetencer let glide i baggrunden.

På Lederweb kan du læse artikler, der giver dig inspiration til, hvordan du griber kompetenceudvikling an. Du finder artikler, der handler om, hvordan du spotter talenterne, hvordan du skaber en god læringskultur med plads til talentudvikling.

Væksthus for Ledelse har lavet flere publikationer indenfor emnet. Du kan downloade eller bestille dem gratis:

Ledelse af kompetenceudvikling

De næste ledere

Find den rigtige leder

Let vejen for de nye ledere

Du kan også prøve kræfter med ledelsesværktøjet:

Ledere der spirer.Viser 5 / 44
Ingen resultater.
 • 5 spørgsmål der afslører en lav grad af følelsesmæssig intelligens

  Ledere med en veludviklet empati, selverkendelse og situationsfornemmelse står langt stærkere end deres kollegaer, der måske har lidt sværere ved at se sig selv eller vise omsorg. Men hvordan ved du, om du står lidt svagt i forhold til den følelsesmæssige intelligens? Besvar fem spørgsmål og bliv klogere på, hvor du står.

  Læs mere
 • Så træf den beslutning

  En leders hverdag er fuld af situationer, hvor han eller hun skal træffe beslutninger og ’skære igennem’. Nogle beslutninger er små og lette, mens andre har vidtrækkende konsekvenser. Ulrik Lange giver råd til, hvordan du lærer at træffe bedre beslutninger.

  Læs mere
 • Sådan spotter du et talent

  Som leder må du ikke lade dig forblinde af faglig dygtighed og resultater, når du skal spotte et talent. Handlekraft, situationsfornemmelse og passion er personlige egenskaber, som er lige så vigtige. Få inspiration til at spotte om du har at gøre med et talent.

  Læs mere
 • Derfor skal du blive mentor

  Mentorskabet er en metode til at udvikle talenter og samtidigt skabe samarbejde mellem erfarne og mindre erfarne medarbejdere i organisationen. Læs, hvordan du gennem et mentorskab bliver bedre til at forstå andres talent og motivation, og selv får udviklet dit lederskab.

  Læs mere
 • Værktøj: Hvad vil, kan og skal dine medarbejdere?

  Ved dine medarbejdere altid, hvad de gerne vil, hvad de kan, og hvad de skal? Her får du VIL-KAN-SKAL-modellen, som er et redskab, der hjælper dig og dine medarbejdere med at få et helhedsblik på arbejdsopgaverne. Brug modellen til at strukturere samtaler og skabe tydelighed om opgaverne.

  Læs mere