Fra kollega til leder - Ledernes KompetenceCenter

Gør din transformationen fra kollega til leder så smidig og effektiv som mulig, og find dit rette fundament i din nye rolle. Du lærer at give slip på gamle opgaver, og styrke din gennemslagskraft som leder.

Når du går fra at være en af medarbejderne til at være en del af ledergruppen, vil du møde en række typiske og uundgåelige udfordringer. På kurset får du træning og værktøjer til at tackle udfordringerne så professionelt som muligt og bliver klædt på til at opnå følgeskab og gennemslagskraft som leder.

Lær at optræde professionelt i din nye lederrolle:

  • Forstå forandringen fra kollega til leder, og lær hvordan du griber den an
  • Lær, hvordan du møder ”gamle” kolleger med autoritet og respekt
  • Bliv bevidst om andres forventninger til din ledelsesadfærd
  • Find din egen naturlige ledelsesstil

Undervisningen tager udgangspunkt i de dilemmaer, du stilles overfor, når du går fra at være kollega til at være leder. Du får hjælp til klarlægge din egen lederstil og metoder til at sikre, at du undgår de gængse faldgruber.

Ny rolle og nyt ansvar:

Skiftet fra kollega til leder indebærer et skift i både personlig identitet og din rolle i virksomheden. Ved overgangen fra medarbejder til leder, skal du ligeledes være opmærksom på, at du ikke længere kan tillade sig at have de samme præferencer blandt medarbejderne som blandt de gamle kollegaer. Du er alles leder og alle dine medarbejdere skal føle sig set og respekteret.

Som leder er du rollemodel og medarbejderne lærer af din adfærd. Den måde du som leder eksempelvis omtaler andre afdelinger eller den øverste ledelse på, smitter af på medarbejdernes sprogbrug og tænkemåde, og det, du undgår at tale om, bringer medarbejderne generelt heller ikke op. Du må derfor være særdeles opmærksom på din egen adfærd, når det gælder ting som sprogbrug, humor, etik, påklædning, ordholdenhed og overholdelse af regler, for din adfærd har en større betydning, end da vedkommende var medarbejder.

Pris 9.500 kr. (ex. moms) kr.
Start dato 11. december 2019
Slut dato 12. december 2019
Tilmeldingsfrist Senest en uge inden kursusstart
Sted København
Arrangør Ledernes KompetenceCenter
Tilmelding Tilmelding kan ske på følgende website
https://www.lederne.dk/kompetencecenter/kurser/fra-kollega-til-leder/
Kontaktperson Helle Damsgaard
Tlf: 32833610
Email: kurser@lederne.dk