Artikler om Ledelse af projekter

Et projekt er en midlertidig opgave, der gennemføres for at skabe et unikt produkt eller service. Projektledelse handler om at udstikke en fælles kurs og skabe overblik over processen og sikre, at alle er klar over hvornår og med hvad, de skal bidrage. Som fag trækker projektledelse både på elementer fra ledelse, kommunikation og tekniske discipliner.

Et projektforløb deles altid op i overskuelige faser. Det giver overblik, og det sikrer, at man løbende får vurderet ny viden og taget beslutninger om projektets videre færd. Det kunne eksempelvis være:

1. Projektforberedelse og fastsættelse af mål,
2. Projektopstart og planlæggelse,
3. Projektrealisering og
4. Aflevering og evaluering.

Som projektleder har du ikke altid personaleansvar og du har derfor ikke de stjerner på skulderen, der giver dig retten til at sige ”du skal”. Det stiller særlige krav til din kommunikation, gennemslagskraft og evne til at motivere.

Hvis du er projektleder i den offentlige sektor skal du både have kendskab til de traditionelle projektledelsesmetoder og have forståelse for de særlige spilleregler, der er i politisk styrede organisationer.

På Lederweb finder du både artikler og værktøjer om ledelse af projekter og din rolle som projektleder. • Ledelse af projekter
Viser 5 / 5
Ingen resultater.
 • Sådan projektleder du

  Lederweb har samlet en guide til projektledelse, der giver dig gode råd til, hvordan du holder et projekt på rette kurs, minimerer feberredninger og undgår de typiske fælder.

  Læs mere
 • Selvledelse – hvem har ansvaret og hvor går grænsen?

  Selvledelse skal designes, så det ikke bliver en katalysator for psykisk mistrivsel, men snarere en praksis, der gavner medarbejderen, lederen og organisationen. Læs, hvordan du gør her.

  Læs mere
 • Projektledelse i politisk styrede organisationer. Foto: Wikimedia commons

  Projektlederen i politisk styrede organisationer

  Som projektleder i en kommune eller region må du både have kendskab til de traditionelle projektledelsesmetoder og have forståelse for de særlige spilleregler, der er i politisk styrede organisationer. Læs mere om projektledelse i politisk styrede organisationer, og hvilke muligheder og begrænsninger det lægger på dine handlemuligheder som projektleder.

  Læs mere
 • Kan du mærke projektmennesket?

  For mange mennesker er projekter den eneste måde at organisere deres hverdag på. De springer fra projekt til projekt uden at tænke over, hvad et projekt er –projektarbejdet er blevet hverdagen. Det har mange fordele, såsom et mere varieret og fleksibelt liv, hvor man ofte kan gøre det, man brænder for. Men det har også sine ulemper, blandt andet, at vi har sværere ved at mærke hinanden.

  Læs mere