Artikler om Ledelsesnetværk

Definitionen på et ledernetværk er en fast og selvstyrende gruppe af ledere, der mødes regelmæssigt med et defineret formål og en fast forankring i kommunens organisation. Ledernetværk kan være svaret på, hvordan man får det bedste ud af styringsmæssige omstruktureringer med en fladere struktur, større uddelegering af ledelsesopgaver og ansvar til decentrale ledere – med øget selvforvaltning og på et mere værdiorienteret ledelsesgrundlag. Ledergrupper er oplagte at bruge som platform til at udvikle egne lederkompetencer. At indgå i et ledernetværk er en oplagt mulighed for dig til at spejle dine erfaringer i andres og få ny inspiration til at håndtere dit job.

Her kan du læse mere om de muligheder, ledelsesnetværk rummer for dig som leder. Og hvordan du får det bedste udbytte af dit netværk. Du kan også finde artikler, der omhandler de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger et netværk.Viser 17 / 17
Ingen resultater.
 • Udvikling af ledelsesteam skal tages alvorligt

  Alt for ofte lever ledelsesteams ikke op til ledernes forventningerne. Ifølge dansk forskning skyldes det, at et ledelsesteam skal modnes og udvikles, før det er køreklart. Få en forklaring og et bud på, hvordan I skaber de bedste udviklingsrammer for jeres ledelsesteam.

  Læs mere
 • Værktøj: Opløs konflikter i ledelsesteamet

  Konflikter i ledelsesteams skyldes ofte, at lederne har forskellige syn på, hvad der er god ledelse. En leder vægter måske stabilitet, en anden fornyelse og en tredje tillid og samarbejde. Her får I et værktøj til at tackle konflikter i ledelsesteamet.

  Læs mere
 • Netværksanalyse: Et røntgenbillede af organisationen

  Analyser og kortlægning af netværk i alle afskygninger bliver oftere og oftere anvendt af offentlige institutioner og virksomheder. Årsagen er, at en netværksanalyse giver et unikt indblik i noget som ellers er skjult for øjet. En netværksanalyse svarer populær sagt til et røntgenbillede af organisationen, så ledelsen opnår indsigt til at forstå, hvordan samarbejdet og kommunikationen i organisationen ser ud.

  Læs mere
 • Ups! - Du fejler, når du netværker

  Networking er måden at få mere viden om dit arbejdsområde på, måden at øge din faglige omgangkreds på og måden at få job på. Derfor bliver ledere anbefalet at networke. Men der er fire fejl, nybegyndere eller dårlige ”networkere” ofte begår, ifølge Forbes Magasin. Lær hvordan du undgår dem.

  Læs mere
 • 5 ting der smadrer dit ledelsesteam

  Et velfungerende lederteam er ikke kun et godt rygstød for den enkelte leder. Det er også en forudsætning for at håndtere stadig mere krævende og tværgående ledelsesopgaver. Men et lederteam fungerer ikke af sig selv. Det er et samarbejde, der skal arbejdes for. Læs om fem ting, der ødelægger muligheden for at skabe et succesfuldt team.

  Læs mere
 • Når smalltalk er en stor ting

  Smalltalk er en mulighed for at styrke dit netværk, udvide dine personlige og professionelle bekendtskaber og måske få et nyt samarbejde kørt i stilling. Men hvad gør du, hvis du har svært ved smalltalk? Få råd til hvordan du kommer i gang.

  Læs mere
 • 6 tips til at få succes med networking

  Et godt netværk kan sikre dig værdifuld sparring til din ledelse eller øge dine chancer for at få drømmejobbet. Men det er en udfordring at bruge sit netværk uden at det bliver overfladisk eller akavet. Her får du forskningens bud på, hvordan du får succes med networking.

  Læs mere
 • Sådan danner du et ledernetværk

  Du kan høste en række fordele ved at indgå i et ledernetværk. Er du ikke allerede med i et netværk, kan du her få gode råd om, hvordan du i fire trin danner et ledernetværk.

  Læs mere
 • Har du mod på et tillidsfuldt ledelsesteam?

  Hvis du vil lykkes som leder, skal du have mindst to ben at gå på – et målorienteret og et relationsorienteret. Det relationsorienterede ben halter desværre ofte under pres. Få her inspiration til, hvordan du ved at styrke tillidsfulde og åbne relationer i organisationen, kan drage stor nytte af dit ledelsesteam.

  Læs mere
 • Undgå at dit netværk bliver spild af tid

  Som leder sidder du ofte alene med udfordringerne, og her kan et netværk være kilde til stor inspiration og hjælp. Men du skal se dig godt for, inden du vælger dit netværk. Hylderne er spækket med netværkstilbud, men de er ikke alle lige rigtige for dig. Få her fire råd om, hvordan du vælger det rigtige netværk.

  Læs mere
 • 4 spørgsmål du skal stille til din mentor

  Er samtalen med din mentor blevet lidt træg på det seneste? Synes du at du har stillet alle de relevante spørgsmål på jeres tidligere samtaler, og nu synger jeres mentorforhold så på sidste vers? Spark liv i mentorsamtalen med fire typer af spørgsmål.

  Læs mere
 • Animation: Kendetegn ved et velfungerende ledelsesteam

  Ledelse er en holdindsats. Men hvordan får man et hold med lutter anførere til at spille godt sammen? Se med her og bliv klogere på, hvad der kendetegner det exceptionelt velfungerende ledelsesteam.

  Læs mere
 • 4 forskellige typer af netværksgrupper

  Netværksgrupper kan styrke dialogen mellem ledere, og er et positivt og vigtigt element i ledelsesudviklingen. Men forskellige styrings- og designmæssige dilemmaer kan føre til, at netværkene gennemgår forskellige udviklingsstadier på forskellige tidspunkter.

  Læs mere
 • Lederwebs introduktion til ledernetværk

  Hvad er det? Og hvordan får du bedst udbytte af et ledernetværk?

  Læs mere
 • Tid til ledelse - Netværk kan være vejen frem

  Den øgede kompleksitet og de mange krydspres gør det nødvendigt. Samtidig er det efterhånden veldokumenteret, at god ledelse har betydning for kvaliteten og effektiviteten i opgaveløsningen. Men det er ikke nok at tale om, hvor vigtig ledelsesopgaverne er. Ledere skal også beskæftige sig med ledelse i praksis.

  Læs mere
 • Ledere i netværk - en ledelsesstrategi

  Stadigt flere kommuner tilbyder i dag sine ledere at indgå i forskellige former for indbyrdes netværk. For lederne er sådanne netværk ofte en værdifuld mulighed for at spejle deres egne erfaringer i andres og få ny inspiration til ledergerningen.

  Læs mere
 • Ledernetværk. Vitalisering af hjemmenetværk

  Inspiration til beslutningstagere, interne konsulenter og ledere til at starte ledernetværk op og komme godt i gang med en proces, som kan være med til at håndtere stress og udvikle samt styrke det personlige lederskab.

  Læs mere