Artikler om Ledelsesteams

De fleste ledere løser deres opgaver bedst, når de er en del af et godt ledelsesteam. Men hvordan får man et hold med lutter anførere til at spille godt sammen?

Et godt ledelsesteam kræver stærk vilje til at udrette noget særligt sammen. Teamet har en chef, der virkelig engagerer sig. Og lederne ser ikke hinanden som konkurrenter, men får det bedste ud af de andres styrker. Endelig, ikke blot støtter og supplerer de hinanden, men udfordrer også hinanden.

I et dårligt ledelsesteam går lederne eksempelvis kun op i de andres områder, hvis de hænger sammen med deres eget, tør lederne ikke dele tvivl og usikkerhed med hinanden og lederne bruger ikke mere tid sammen end højest nødvendigt.

En undersøgelse fra Væksthus for Ledelse (Ledere der lykkes 2) peger på fem kendetegn for succesfulde ledelsesteam. Det er:

1. Ubetinget tillid 
2. Produktiv forskellighed
3. Opløftende samspil
4. Markant lederskab
5. Styrende ambition • Ledelsesteams
Viser 5 / 18
Ingen resultater.
 • 5 kendetegn ved et usundt ledelsesteam

  I et sundt ledelsesteam tør man være sårbar, drøfte konfliktfyldte emner og alle tager ansvar for de beslutninger teamet træffer. Hvis et ledelsesteam ikke fungerer, påvirker det hele organisationen. Det kan ses på den service, I skal levere, og på medarbejdernes indsats. Læs her om fem kendetegn ved et usundt ledelsesteam, og hvordan I overvinder dem.

  Læs mere
 • Sådan skaber du et effektivt lederteam

  Hvis lederteamet eller ledergruppen ikke fungerer, svækker det hele organisationen. Tiltag, der skal gennemføres på tværs af afdelinger og områder falder til jorden, og møderne udvikler sig til frustrerende tidsspilde for alle. Sådan behøver det ikke at være. Via forskning ved man nu, hvad der skal til at få lederteams til at fungere. Få ni råd om, hvordan du skaber effektive lederteams og ledergrupper.

  Læs mere
 • Udvikling af ledelsesteam skal tages alvorligt

  Alt for ofte lever ledelsesteams ikke op til ledernes forventningerne. Ifølge dansk forskning skyldes det, at et ledelsesteam skal modnes og udvikles, før det er køreklart. Få en forklaring og et bud på, hvordan I skaber de bedste udviklingsrammer for jeres ledelsesteam.

  Læs mere
 • Guide til effektive lederteam

  Forskning viser, at lederteam kan være som oliefelter: kæmpe ressourcer, men også kæmpe ressourcespild. Og desværre oftest det sidstnævnte. Det skyldes at lederteam ikke formår at håndtere uenigheder og konflikter uden at det går ud over sammenhængskraften. Her kan du læse om, hvordan du skaber forudsætningerne for et effektivt lederteam.

  Læs mere
 • Værktøj: Opløs konflikter i ledelsesteamet

  Konflikter i ledelsesteams skyldes ofte, at lederne har forskellige syn på, hvad der er god ledelse. En leder vægter måske stabilitet, en anden fornyelse og en tredje tillid og samarbejde. Her får I et værktøj til at tackle konflikter i ledelsesteamet.

  Læs mere