Artikler om Ledelsesudvikling

Som leder arbejder du grundlæggende med at flytte andre mennesker og opnå resultater. Forudsætningen for ledelse handler om dig, hvem du er, hvad du kan, og hvad du har med i bagagen. Hvordan vil jeg være til at tackle konflikter? Hvor meget påvirker et lederjob mit privatliv? Er ledelse noget, jeg kan lære? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, de fleste grubler over, inden de overvejer at søge deres første lederjob.

På Lederweb finder du artikler, der giver dig inspiration til, hvordan du udvikler dig som leder. Du kan fx blive klogere på, hvad dygtige ledere kan, hvilke kompetencer en god leder bør besidde, og du kan teste dine egne lederkompetencer af.

Du kan også læse mere om ledelsesudvikling i Væksthus for Ledelses publikation: Få din lederuddannelse til at skabe ringe i vandet.

Du kan også bruge det online værktøj: Ledere der spirer.

Hvis du ønsker mere inspiration, kan du også tilmelde dig det gratis e-kursus: Vejen til god ledelse, der hen over syv lektioner giver dig vores bud på, hvad der kendetegner succesfulde ledere i kommuner og regioner, og du får øvelser og værktøjer, der kan hjælpe dig med at omsætte den viden til praksis.Viser 5 / 51
Ingen resultater.
 • 10 ting kun usikre ledere bliver sure over

  Usikre og dårlige ledere hidser sig op over ting, som andre ikke gør. De ser det fx som et problem, hvis der bliver stillet spørgsmålstegn ved deres autoritet, eller hvis deres medarbejdere morer sig for meget på arbejdet. Læs her listen med ti ting, som trigger en usikker leder.

  Læs mere
 • Forskere: Offentlig ledelse kræver unik eliksir

  På hvert ledelsesniveau i den offentlige sektor er der bestemte kompetencer for god ledelse. Et forskningsprojekt om Offentlig Leadership Pipeline har kortlagt otte kompetencer, som lederen skal mestre for at lykkes som offentlig leder. Læs her, hvad kompetencerne betyder i praksis for dig som leder.

  Læs mere
 • Gratis e-kursus: Vejen til god ledelse

  Hvad gør de gode ledere? Og hvordan kan du gøre dem kunsten efter i din hverdag? Det får du svar på, hvis du melder dig til Væksthus for Ledelses gratis e-kursus. Læs mere om kurset her, og få en forsmag på, hvad en fisk har at gøre med god ledelse.

  Læs mere
 • 10 ting ledere med følelsesmæssig intelligens aldrig gør

  Ledere med høj følelsesmæssig intelligens mister aldrig besindelsen. De undertrykker heller ikke deres følelser. Men hvad gør de så? Læs, hvad der kendetegner ledere med høj følelsesmæssige intelligens.

  Læs mere
 • 5 grunde til at ledergruppen ikke fungerer

  En ledergruppe skal give ledere mulighed for at udrette noget mere og bedre sammen, end de ville kunne have gjort hver for sig. Men en ny undersøgelse viser, at det langt fra er tilfældet i praksis. Læs, hvorfor mange ledergrupper ikke fungerer.

  Læs mere