Artikler om Motivation og fastholdelse

Fastholdelse af gode medarbejdere er en vigtig ledelsesopgave. En af de vigtigste faktorer i fastholdelse af medarbejdere er motivation. På Lederweb har vi samlet artikler om, hvad motivation er, hvad medarbejdere motiveres af samt en række værktøjer til, hvordan du motiverer dine medarbejdere og ikke mindst dig selv. Du kan bl.a. læse om, hvad der er de hyppigste årsager til, at medarbejdere siger op.

Du kan læse, hvordan du er med til at skabe trivsel i travlhed, og du kan læse om, hvordan du motiverer dine medarbejdere til nye opgaver.

Du kan også læse om on boarding, dvs. hvordan du modtager nye medarbejdere bedst muligt, og du bliver præsenteret for ledelsesredskaber, der motiverer mere end løn. Skulle uheldet være ude, og din gode medarbejder siger, så finder du også artikler, der omhandler lige netop det. En medarbejder, der siger op, er en værdifuld kilde til feedback, og det er derfor oplagt at holde en fratrædelsessamtale. På Lederweb kan du læse om, hvordan du indhenter viden, der gavner dig selv og arbejdspladsen og får taget afsked på en god måde.Viser 5 / 181
Ingen resultater.
 • Advarsel: Disse 9 ting får dine medarbejdere til at smutte

  Når de bedste medarbejdere opsiger deres stilling, giver det ofte lederne grå hår. Og det er ikke uden grund. Der er nemlig få ting, som koster og forstyrrer lige så meget, som når gode medarbejdere smutter. Læs her, om de ni værste ting du kan sige og gøre, som i sidste ende skubber gode medarbejdere i armene på en ny arbejdsplads.

  Læs mere
 • Advarsel: Derfor flygter dine medarbejdere

  Husker du at sige godmorgen til dine medarbejdere, er du tilgængelig og engagerer du dig i sociale aktiviteter på arbejdspladsen? Her får du ti lidt mere utraditionelle bud på, hvorfor dine medarbejdere søger væk, og hvad du kan gøre for at undgå det.

  Læs mere
 • Motivationsteorierne - en kort beskrivelse

  Motivation kan både forstås som tilfredsstillelse af de menneskelige behov og mere procesorienteret med udgangspunkt i forventning, målsætning, belønning eller balance. Her får du en kort introduktion til de vigtigste tilfredshedsteorier og procesteorier.

  Læs mere
 • Hvad er motivation?

  At motivere er en proces, hvor du kan skabe og fastholde en målrettet adfærd, så medarbejdere præsterer noget bestemt. Der er flere teorier om motivation - men det er vigtigt at finde det, der virker for de enkelte medarbejdere i den konkrete situation.

  Læs mere
 • Få styr på generationerne

  Bliver du også forvirret, når snakken falder på forskellige generationer som X, Y, babyboom, ”zappere” osv.? Læs her, hvad der kendetegner de forskellige generationer, så du bedre kan adskille dem.

  Læs mere