Artikler om Ny leder

Selv om man har læst mange bøger om ledelse, er det alligevel et stort skridt at sætte sig i lederstolen for første gang. Pludselig forpligter dine ord på en anden måde, blikkene rettes mod dig, og du står alene med beslutningerne. Lederweb har her samlet en lang række artikler, der handler om, hvordan du kommer helskindet gennem den første tid som ny leder.

Her kan du bl.a. læse om, hvordan du tackler den uundgåelige ensomhed, der ligger i at gå fra et fællesskab med kollegaer til at stå alene som ny leder. Du finder råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du går fra at være til kollega til at være leder, og du kan læse om de faldgruber, du skal være opmærksom på. Alt i alt finder du inspiration til, hvordan du bliver klædt godt på til rollen som ny leder.

På Lederweb kan du også finde publikationer om emnet, fx Let vejen for nye ledere. Du kan også høre podcast om emnet her Ørerne i maskinen.Viser 5 / 25
Ingen resultater.
 • Fra kollega til leder: De 6 faldgruber

  Dine tidligere kolleger er blevet dine nye medarbejdere. Det er en af de største udfordringer for nye ledere. Udnævnelsen fra kollega til leder åbner døren for nye muligheder, men også for mange faldgruber og konflikter.

  Læs mere
 • Bliv klædt på til rollen som ny leder

  Læs hvordan du bliver klædt på til rollen som nyudnævnt leder

  Læs mere
 • Kollega i går, leder i dag

  Kollega i går. Leder i dag... Hvis du udnævnes som leder for dine tidligere kolleger, er der flere udfordringer, dilemmaer og spørgsmål, som hurtigt melder sig på banen. Få råd om, hvordan du finder dig til rette i rollen som leder for dine tidligere kolleger.

  Læs mere
 • Du er ikke som den forrige leder, som medarbejderne var glade for, og du stiller sandsynligvis nye krav. Foto: Pixabay.com

  10 råd når du starter nyt lederjob

  Høje forventninger, forvirring, skepsis og en følelse af konstant modvind og kaos. Sådan føles de første måneder for mange nytiltrådte ledere. Konfliktekspert giver her ti råd om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du starter i et nyt lederjob.

  Læs mere
 • Sådan træder du i karakter som ny leder

  Som nyudnævnt leder kan det være svært at få armene ned. Når hverdagen melder sig, kan det blive en brat opvågning, hvis du som ny leder ikke har forberedt både dig selv og organisationen på lederskiftet.

  Læs mere