Tro på dig selv

Når ledere vil vinde – men andre skal gøre det…

Ulrik Wilbek havde lige bjergtaget et publikum på 600 personer, da han omtalte sin kommende bog for mig i august på den Personale Politiske Messe 2006. Derfor var det lidt underligt, at høre ham være usikker på, ja – faktisk nervøs over - hvordan bogen ville blive modtaget, når den udkom.

Nu er Wilbeks bogen på gaden. Titlen ”Tro på dig selv” er lidt overraskende, når man tænker tilbage på mødet med den succesrige landsholdshåndholdtræner. Omvendt afspejler historien måske en af kernerne i Ulrik Wilbeks succes.

Han stiller store krav til sig selv og er i ydmyg øjenhøjde med sine omgivelser. Derfor er bogen god og interessant læsning for alle, der gerne vil have indblik i Wilbeks vej til at udvikle og motivere mennesker.

Bogens stil er en vellykket blanding af generelle refleksioner om menneskelige relationer og anekdoter, der hovedsageligt stammer fra sportens verden. Det giver en afvekslende læsning og gode billeder af beskrivelserne.

Wilbek bliver som træner i en ny klub mødt af spillerne med forventningen om at han skulle skaffe dem guld. Wilbek spørger i stedet spillerne, hvordan de vil blive nr. 1. Det tvinger spillerne til at definere deres opgaver for at nå deres mål. Dermed kan træneren indkører de nye rutiner.

At vinde er dog meget mere end at blive nr. 1. Det er at nå sine mål.

De første 5 kapitler handler om emner som at skabe vindere, at motivere og hvordan man bygger det rigtige team. Wilbek tager udgangspunkt i adfærd i stedet for modebestemte begreber. Han beskriver sin rolle som leder gennem relationer. Det er både tankevækkende. meget modigt og et opgør med den klassiske lederrolle. Fx skriver han, at man ikke skal uddelegere et ansvar, men derimod at ” det interessante er at skabe en kultur, hvor folk lærer at påtage sig ansvaret, når det er naturligt for dem at gøre det”.

Ledelsesfilosofien eller stilen i bogen er meget optaget af at få potentialet frem spillerne/medarbejderne. En leders rolle i den sammenhæng er at have et skarpt menneskesyn. Wilbek skriver” Mit postulat er, at opmærksomhed er afgørende for at blive en god leder, og det kræver at, at du har interesse for andre mennesker. Har du ikke den interesse, er du ikke egnet til ”at være leder, for så er du uopmærksom på de signaler, der bliver afsendt og modtaget.”

Det lyder måske som en banal pointe, men tænk på, hvor mange virksomheder og organisationer, der rekruttere ledere efter resultater og ikke nødvendigvis evne til at forstå mennesker.

For de mange, der befinder sig i strukturreformens orkanøje, er der også et kapitel om Wilbeks syn på mulighederne ved reformen. Wilbek har blandt andet nogle interessante betragtninger om relationen mellem det lokalpolitiske system og deres embedsværk.

Ifølge Wilbek søger politikerne kortvarige succeser, hvor embedsmændene ofte har svært ved at føle et tilsvarende ejerskab. Bogen foreslår at dette bør afløses af en visionsdebat mellem ansatte og politikere. Medarbejderne skal have medindflydelse på at deres kommune bliver en vinderkommune.

Bogens opbygning kan dog godt undre én. Hvis man følger indholdsfortegnelse og ønsker direkte at læse om ledelse, skal man gå til kapitel 6 Så vil man umiddelbart miste den bedste del af bogen – de første 5 kapitler - om ledelse.

Samtidig kan det ikke undgå at springe i øjnene, at der i indledningen af bogen er 2 sider om forskellen på at lede mænd og kvinder. Det kan ligne en tanke. En tanke om at emnet ikke måtte undværes, men at Ulrik Wilbek ikke ønsker at ryge ind i kønsdebatten.

Der er inspiration at hente i sportens verden. ”Tro på dig selv” anbefales til alle ledere og medarbejdere, der gerne vil blive klogere på dem selv, deres ledere, medarbejdere og kollegaer. 

Anmeldt af Claus Christian Jensen, Væksthus for Ledelse

  • ForfatterUlrik Wilbek
  • ForlagArtpeople
  • År2007
  • Sider264
  • Pris249
  • ISBN978-87-7055-259-2