Artikler om Personalepolitik

Personalepolitik handler om de fælles spilleregler eller procedurer for fx ansættelse, afskedigelse eller orlov, men personalepolitik er også mere end det. Dens overordnede formål er på den ene side at medvirke til, at organisationen opfylder sine mål og på den anden side at sikre, at målene nås på en acceptabel måde for medarbejdere og ledelse.

Blandt Lederwebs artikler om personalepolitik kan du bl.a. læse, hvorfor det er vigtigt, at du som leder giver arbejdet med personalepolitik opmærksomhed og god tid. Dels fordi den er et af de vigtigste og formelle signaler fra ledelsen til medarbejderne, og dels fordi der i enhver personalepolitik er indeholdt en masse praktiske dilemmaer, som du med fordel kan danne dig en holdning til, inden du står midt i dem. Et personalepolitisk dilemma er for eksempel, hvor langt man som leder kan gå for at få den optimale effekt ud af personalepolitikken? Hvor meget kan du fx tillade at blande dig i en medarbejders kost- og motionsvaner uden at overtræde medarbejderens personlige grænse og integritet?

Du kan også læse, hvilke elementer en personalepolitik som minimum bør indeholde, og hvilke områder du i det praktiske arbejde kan tage udgangspunkt i.Viser 5 / 19
Ingen resultater.
 • De 9 intelligenser omkring dig

  Går der en Einstein rundt i din organisation? Lægger du mærke til dine medarbejderes styrker, og tager du afsæt i dem, når du leder dem? Læs om Gardners ni intelligenser her.

  Læs mere
 • Sådan håndterer du en medarbejders død

  Det er en svær situation, når en medarbejder dør, både for kollegerne og for dig som leder. Men det er din opgave at sørge for, at arbejdspladsen kommer igennem den første svære tid på en etisk og anstændig måde. Læs om, hvordan du viser deltagelse over for de pårørende, og få råd om at håndtere de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet.

  Læs mere
 • Lyt til ledelse med Kurt Strand

  Lyt med på Væksthus for Ledelses nye Podcast-serie ”Ørerne i Maskinen”, hvor Kurt Strand inviterer offentlige ledere og konsulenter till en snak om forskellige ledelsesudfordringer. Hør blandt andet en diskussion om, det er ok at påtale en medarbejders tøj, om hvad ledelsessprog betyder, og om hvordan det er at skifte ledelseslag.

  Læs mere
 • Guide til lønforhandlingen

  Lønforhandlingen med medarbejderen er for mange ledere en svær samtale. I nogle tilfælde er resultatet motiverede medarbejdere, som har fået indfriet deres forventninger. Men i andre tilfælde resulterer lønforhandlingen i skuffede og demotiverede medarbejdere, fordi de ikke føler sig anerkendt eller har fået indfriet deres ønsker om lønforhøjelse. Artiklen guider til den konstruktive lønforhandling, hvor både du og dine medarbejdere kommer godt ud af forhandlingen.

  Læs mere
 • Derfor skal du sætte fokus på medarbejdernes ansvar

  Medarbejderskab fremmer engagement og ansvar for kerneopgaven. Begrebet tager udgangspunkt i skandinaviske værdier og ser på medarbejdernes engagement som afgørende for at lykkes. Læs om, hvad medarbejderskab er, og hvordan du skaber det.

  Læs mere