Podcast

Ørerne i maskinen - podcast-serie om ledelse

Lyt med på Væksthus for Ledelses nye Podcast-serie ”Ørerne i Maskinen”, hvor Kurt Strand inviterer offentlige ledere og konsulenter till en snak om forskellige ledelsesudfordringer. Hør blandt andet en diskussion om, det er ok at påtale en medarbejders tøj, om hvad ledelsessprog betyder, og om hvordan det er at skifte ledelseslag.

Hør eller download

Podcast med Pia Lauritzen

Erhvervsforsker Pia Lauritzen mener, at vi skal væk fra ideen om den gode leder, der er nærværende, anerkendende, autentisk, osv.. I stedet skal vi fokusere på, at vi alle er mennesker på godt og ondt.

Du kan bl.a. høre, hvorfor Pia Lauritzen ikke mener, det er konstruktivt at tale om god ledelse, hvorfor vi skal udfordre de eksisterende teorier og stoppe med at idealisere begrebet leder, hvorfor vi ikke må tabuisere fejl, og hvad der sker, hvis lederen ikke udtrykker sig tydeligt nok. 

Hør eller download

Podcast med Ole Johannes Hartling

Ole Johannes Hartling fortæller bl.a. om, hvorfor ledere skal være sårbare og ydmyge, hvorfor det er en styrke at virke fejlbarlig, og hvorfor det ikke nødvendigvis er en dårlig ting at sige nej til sine medarbejdere.

Denne podcast er den sidste af to podcasts, hvor vi forsøger os med nogle skæve og lidt tungere vinkler i ledelsesdebatten. Vi fokuserer på de menneskelige, filosofiske og etiske aspekter af lederskabet, og vi håber, at du har lyst til at lytte med. 

Hør eller download