Lyt til ledelse: Spil bullshit bingo med Kurt Strand

Der er dækket op med bullshit bingoplader hos Kurt Strand i andet afsnit af podcasten ”Ørerne i Maskinen”, hvor det handler om ledelsessprog. Panelet taler blandt andet om forskellen mellem styringssprog og ledelsessprog, og om at bruge ord som alle forstår, da de ellers bliver døve over for dit budskab.

Skribentinfo

Kan man kalde børnefødsler for ”produktionen”, og hvad mener man egentlig, når man siger, man ønsker at perspektivere eller lover at melde tilbage? Denne podcast fra Væksthus for Ledelse sætter fokus på sproget som ledelsesredskab.

Hent podcasten her

De tre paneldeltagere, Søren Lund Hansen, kommunaldirektør i Slagelse, Joan Dürr, chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital og Helle Gaarn, konsulent i Dispuk diskuterer, hvordan de ord, du som leder bruger, har betydning for den måde, du møder dine medarbejdere på i organisationen.

Hør, hvorfor det ifølge kommunaldirektøren er vigtigt, at du udvikler et ledelsessprog, hvor der er plads til både empati og følelser og ikke kun ord som businesscases og effektiviseringer, og hvorfor chefjordemoderen er bekymret for en udvikling, hvor det administrative sprog tager over og omdøber store vigtige begivenheder i menneskers liv som fx børnefødsler til ”produktion”. 

Hør også, hvorfor det at bruge for mange slidte ledelsesfraser i dit sprog gør folk døve over for dine budskaber, og bliv klogere af panelets diskussion om, hvordan du håndterer ”oversætteropgaven” i krydsfeltet mellem politikere, administration og medarbejdernes helt konkrete hverdag.

Ørerne i Maskinen #2 - Om sprog og ledelse 

Programmet varer cirka 25 minutter

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre podcasten her.     

Ørerne i Maskinen #1 - Om adfærdsledelse 

Programmet varer cirka 25 minutter

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre podcasten her.  

Note til de tekniske: Soundcloud-afspilleren virker ikke i ældre versioner af Internet Explorer. Hvis du skifter browser til fx Firefox eller bruger din smartphone eller tablet, virker det. 

Hent begge programmer i Itunes  

Tip os om næste emne

Stress, ledelse af frivillige eller noget helt tredje? Der er planlagt mindst en udsendelse mere i serien, og hvad den præcis skal handle om, har du mulighed for at påvirke. Har du et forslag til et ledelsesemne, et ledelsesdilemma eller et spørgsmål, du gerne vil have taget op i programmet, så skriv til info@lederweb.dk. Så sender vi dit input videre til redaktionen bag programmet.

Følg os også på Facebook, Twitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af det næste program.  

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcast på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af Ørerne i maskinen, så kan du bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcast samt følge Lederweb, så du får besked, når vi har nye podcast klar. Du kan også afspille fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er dedikeret til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads:
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

 

Skribentinfo

Kommentarer