Værktøj: Ledere der spirer

På arbejdspladser i kommuner og regioner har ledere ansvaret for at træffe beslutninger, der nogle gange indebærer vanskelige valg. I Ledere der spirer dramatiserer skuespillere nogle af disse dilemmaer.

 

Gå til værktøjet: Ledere der spirer

Formål
Formålet er at give kommende ledere en bedre fornemmelse af, hvad et lederjob indebærer samt at inspirere til øget refleksion over de udfordringer og dilemmaer, ledere møder i deres arbejdsliv.

Målgruppe
Målgruppen er primært medarbejdere, der overvejer, om ledelse mon er noget for dem. Men værktøjet kan også give relativt nybagte ledere stof til eftertanke og dialog.

Ideen
Ledere der spirer er bygget op via multimedieværktøjet Dilemmanøglen. Det har form som et spil, hvor man bliver konfronteret med problemstillinger, der har flere realistiske løsninger. Og hvor den løsning, man vælger, har konsekvenser for spillets videre forløb.

De bedste valg træffer vi som regel, når vi har mulighed for også at trække på andres viden og erfaringer. Derfor har man inden ethvert valg mulighed for at konsultere en række ”hjælpere”. Og bagefter kan man få to ”bedømmeres” vurdering af det valg, man traf.

Gå til værktøjet herLedere der spirer