Anvendelse og anmeldelse

De syv film med øvelser kan anvendes på mange måder. Væksthus for Ledelse ønsker at bidrage til at styrke den faglige ledelse i hele den offentlige sektor både i generelle lederudviklingsforløb og med opmærksomhed fra dag til dag.

Film og øvelser kan bruges til korte samtaler mellem ledere, eller mellem ledere og medarbejdere uden, at det kræver et halvdagsseminar eller et kompetenceudviklingsforløb. 

Film og øvelser kan imidlertid også indgå som omdrejningspunkt i længerevarende lederudviklingsforløb som fx i Furesø Kommune.

Udviklingschef Claus Holm fortæller her:

"Ledelse handler om at gøre en forskel, som borgerne kan mærke. Vores ambition i Furesø Kommune er at styrke den faglige ledelse og kvaliteten i vores kerneopgaver. Vi gør blandt andet det, at vi på vores lederudviklingsforløb ser de nye film om faglig ledelse, og deltagerne laver øvelserne, der ligger i tilknytning til de syv korte film mellem modulerne. Ved at bruge både film og øvelser stiller vi med enkle greb helt skarpt på udvikling af faglig ledelse i vores afdelinger og institutioner. Vi lægger i Furesø stor vægt på innovation i vores løsninger, og det fokuspunkt indgår også, når lederne beskriver, tegner og drøfter deres fremtidige faglige ledelsesprofil."