Artikler om Værdibaseret ledelse

Værdibaseret ledelse er en ledelsesform, hvor den primære ledelsesopgave er at skabe en fælles forståelse af og holdning til organisationen og dens omverden. Et fælles værdigrundlag fungerer som fælles referenceramme.

Du kan bl.a. læse artikler om, hvordan du undgår, at medarbejderne vender det hvide ud af øjnene, hver gang du eller HR-afdelingen nævner værdisættet og hvordan du gør buzzwords til praksis. Du kan også læse, hvad kollektiv ledelse skal bruges til, og hvordan du sikrer, at selvledelse designes, så det ikke bliver en katalysator for psykisk mistrivsel, men snarere en praksis, der gavner medarbejderen, lederen og organisationen.

Det er også her, at du finder svar på de fem vigtige egenskaber hos tillidsskabende ledere, og du kan læse om, hvornår du går for tæt på. Opsamlende er det her, du finder en oversigt over artikler og værktøjer om værdibaseret ledelse. Du vil også kunne finde viden om emner som social kapital og tillidsbaseret ledelse. • Værdibaseret ledelse
Viser 5 / 36
Ingen resultater.
 • Overblik: De tre grundbegreber i social kapital

  Få en hurtig introduktion til eller genopfriskning af de tre grundbegreber i social kapital: Tillid, retfærdighed og samarbejde, og få råd om, hvordan du kan øge den sociale kapital på din arbejdsplads.

  Læs mere
 • Hvad er værdibaseret ledelse?

  Indførelsen af et klart formuleret værdigrundlag har i mange organisationer været svaret på at få skabt en fleksibel styringsramme, der åbner mulighed for løsninger afstemt efter konkrete situationer

  Læs mere
 • Værdier som ledelsesværktøj

  Personlige værdier er vigtige for mennesker og danner baggrund for motivation af medarbejdere i organisationen. I artiklen finder du et værktøj til at arbejde med værdier.

  Læs mere
 • Tillidsbaseret ledelse - i praksis

  TILLID – Et ældgammelt begreb og for nogen måske lidt støvet! Men der er god grund til at støve begrebet af, for der er mange fordele ved brugen af tillid i organisationer. Tillid som organisatorisk værktøj kræver vilje, ærlighed og en personlig indsats fra ledere og medarbejdere. Men til gengæld er gevinsten stor – blandt andet en højere effektivitet.

  Læs mere
 • Derfor er værdier værdifulde og vigtige

  Hvad er værdibaseret ledelse, og hvordan sikrer du at medarbejdere med egne værdier arbejder efter arbejdspladsens værdier?

  Læs mere