Generationen, der skal redde verden - med lidt hjælp fra os andre

De får ind i mellem skyld for at være dovne og svære at få til at blive på en arbejdsplads. Men generation Z, de unge, der er født mellem år 1995 og 2010, er bare helt anderledes end de tidligere generationer. Ny bog af sociolog Emilia van Hauen tegner et billede af generationen, der skaber vores fremtid.

Generation Z, der er født mellem 1995 og 2010, er for alvor ved at etablere sig på arbejdsmarkedet. Det udfordrer både deres ledere og kollegaer, fordi den yngre generation er så markant anderledes end dem selv. Z’erne er nemlig opdraget til ligeværd og forhandling, de udtrykker deres kreativitet og følelser, de søger en meningsfuld karriere med god work-life-balance, og så er de den mest sårbare og fællesskabsorienterede generation, vi nogensinde har haft. Men hvorfor er Generation Z så forskellig fra andre generationer og hvad kan vi lære af dem?

I denne bog giver kultursociolog Emilia van Hauen både en indgående analyse af de unge, der er ved at revolutionere vores arbejdsmarked og kommer med en personlig beretning om, hvordan hun selv har oplevet et samfund under hastig forandring. Med lune og nysgerrighed tager van Hauen et opgør med generationsbashingen og ser i stedet med optimisme på forskellene mellem generationerne og viser, hvordan vi bedre kan forstå hinanden og skabe en fælles verden, hvor alle kan leve godt og arbejde sammen på tværs af erfaringer, værdier og alder.

Forfatter Emilia van Hauen
Forlag Gyldendal
År 2024
Sider 288
Pris 255 kr.
ISBN 9788702402742
Læs mere og køb her