Pas på trinet!

Denne publikation identificerer typiske opgaver, faldgruber og hvad der skal til for at lykkes på fire ledelsesniveauer i kommuner og regioner. Den giver de ledere, der står foran eller midt i et skift, et mere præcist billede af, hvad der kræves af dem på det nye ledelsesniveau.

Inspirationen til projektet kommer fra teorien om Leadership Pipeline og arbejdet med at overføre teorien til den offentlige sektor i Danmark. God ledelse afhænger af konteksten, og den er forskellig mellem ledelsesniveauerne. Hvert ledelsesniveau rummer særlige opgaver og udfordringer, som ikke nødvendigvis kan løses med de samme ledelsesmæssige færdigheder, som fungerede godt på et andet niveau.

I publikationen kan du læse om, hvordan ledere, chefer og direktører oplever at træde ind på det nye ledelsesniveau ud fra tre perspektiver:

  • De definerende opgaver: Hvad er, i mylderet af arbejdsopgaver, dem der er virkelig afgørende for ledelse på dette  niveau?

  • Den svære omstilling: Hvilke udfordringer, dilemmaer, balancer og faldgruber har nye ledere oplevet som mest overraskende og/eller vanskeligst at håndtere?

  • De kritiske kompetencer: Hvad kan man ud fra ledernes egen beskrivelse af opgaver og udfordringer betragte som nødvendige lederegenskaber for at lykkes på dette niveau.

 

Ny undersøgelse udpeger faldgruber på næste ledelsesniveau

94 pct. af de ledere, der har fået sparring og hjælp til skiftet er glade for deres nye lederjob, mens næsten hver tredje leder, der ikke har fået støtte i nogen grad har fortrudt, at de er gået længere op ad karrierestigen. Det viser en rundspørge, som Væksthus for Ledelse har foretaget blandt 541 ledere i Væksthusets lederpanel i forbindelse med offentliggørelsen af publikationen ”Pas på trinet!”

Se resultaterne af undersøgelsen

 

Se som PDF

Se på tablet eller smartphone

 

Bestil publikationen her - det er gratis

Angiv antal eksemplarer
Adresse
Skal bestillingen sendes til en privat- eller arbejdsadresse?*
Andet
Ønsker du at bestille andre publikationer, så skriv titel og antal i feltet nedenfor.