Væksthusets udgivelser

Viser 5 / 114
Ingen resultater.
 • Podcast: Sammenhæng i ledelseskæden

  Hvordan sikrer man, at der er sammenhæng i ledelseskæden, både opad, nedad og til siden? Lyt med, når ledelsesambassadør Jette Runchel drøfter chefens afgørende rolle i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden med en direktør og en chef.

  Læs mere
 • Chefer sætter borgeren først

  Trods alle gode intentioner om at sætte borgeren først, er det hverken let eller en selvfølge, at det sker. Det kræver et særligt mindset og kultur at insistere på at sætte borgeren først, og her spiller chefer og ledere en vigtig rolle. Ny bog fra Væksthus for Ledelse giver ni inspirerende blikke fra chefer og ledelseseksperter på udfordringen med at sætte borgeren først.

  Læs mere
 • Samarbejde på tværs ændrer lederrollen

  Stærkere tværgående samarbejde er nødvendigt for at skabe værdi for borgere og patienter. Mange har benyttet relationel koordinering som afsæt til et godt samarbejde om en fælles opgave. På forskellige måder - for teorien anviser ikke én vej til bedre tværgående samarbejde. Læs mere om det i denne artikelsamling.

  Læs mere
 • Podcast: Kommunikation er nummer 1

  Når vilkårene ændres hele tiden, bliver kommunikation ekstra vigtig. For lidt kommunikation skaber frustrationer, mens for meget kan hæmme fagligheden og medarbejdernes egen drivkraft. Det oplevede Bo Gammelgaard, leder af Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune, da han selv og hans medarbejdere skulle manøvrere udsatte borgere gennem strømmen af nye retningslinjer og meldinger fra ministerier, der ikke altid gik i samme takt. Væksthus for Ledelse har talt med Bo Gammelgaard om ledelse under corona-epidemien.

  Læs mere
 • Podcast: Selvfølgelig skal vi løse det her

  Skolechefen i Rudersdal Kommune var advaret, da regeringen lukkede landets skoler ned. Men det kom bag på Martin Tinning, da skolerne skulle åbne igen og i løbet af få uger stå klar med håndsprit og afstand mellem eleverne. Det lod sig gøre at få børnene tilbage i skolen igen, fordi beslutningerne blev samlet på ganske få hænder. Og fordi alle – lærere, pædagoger og ledere – sprang til for at løse opgaven. Det afgørende var, at den fælles opgave og det fælles mål var tydeligt for alle. Væksthus for Ledelse har talt med Martin Tinning om ledelse under corona-epidemien.

  Læs mere