Sørens saga

Sørens Saga er historien om den sidste af de store, gamle danske entreprenører. En nutidig saga om en maskulin betvinger af den fysiske verden. Benhård, men varmblodet, og en født lederskikkelse.

- Entreprenøren Søren Langvad og dramaet om Pihl

Sørens Saga er historien om den sidste af de store, gamle danske entreprenører. Søren Langvad var i mere end fyrre år topchef og eneejer i Pihl & Søn, som han drev frem til at blive en af landets største entreprenører – kendt for byggeriet af Operaen, Skuespilhuset, Storebælt, Øresund og talrige andre ikoniske byggeog anlægsprojekter.

Sørens Saga fortæller også historien om, hvordan Pihl & Søn i august 2013 kuldsejlede i en af Danmarkshistoriens største konkurser. Året forinden var Søren Langvad selv blevet tvunget fra magten og siden bortvist fra sin egen virksomhed, og ved juletid 2012 faldt han om og døde i sneen foran sin hoveddør.

Sørens Saga er nutidig saga om en maskulin betvinger af den fysiske verden. Benhård, men varmblodet, og en født lederskikkelse, som med hjælp fra sine håndgangne mænd opbyggede et stort internationalt imperium. Hans dristighed, mod og kampånd førte ham fra triumf til triumf, men også ud over kanten.

Biografien om Søren Langvad giver et unikt indblik i de dramatiske omstændigheder, der førte frem til Sørens Langvads død og Pihl & Søns endeligt. Men det er først og fremmest skildringen af et helt usædvanligt livsforløb – på én gang drama, reportage og erhvervsjournalistik, der går tæt på hovedpersonen og tager os med ud på byggepladser dybt inde i Island og i Panamas ufremkommelige regnskove.

 

Om forfatteren

Poul Høegh Østergaard er journalist med særlig indsigt i byggesektoren, som han kender indgående gennem mange års virke som fagjournalist og kommunikatør. Med en baggrund som reporter og reportagejournalist har han siden 1980'erne markeret sig særligt som branchejournalist inden for den verden, arkiteter og ingeniører beskæftiger sig med.

Forfatter Poul Høegh Østergaard
Forlag Gyldendal Business
År 2014
Sider 288
Pris 300 kr.
ISBN 9788702126112
Køb bogen hos forlaget her