Bøger om ledelse

Ledelse på jydsk

Med bogen her får du adskillige jordnære indspark til debatten om at håndtere væsentlige ledelsesdilemmaer. Ledelse på jydsk handler om at kalde en skovl for en skovl, men også at være åben overfor, at en skovl også kan bruges som en spade.

Ledelse på jydsk er et kontant opgør med den megen varme luft i ledelsesbranchen.
I selskab med erhvervsjournalist og ledelseskommentator Trine Wiese får de utallige, verdensfjerne tanker om ledelse et realitetstjek i den konkrete hverdag på ledelsesgangen. Teksterne i bogen er indspark til debatten om at håndtere væsentlige ledelsesdilemmaer. Det er en kalejdoskopisk skildring af en række af de udfordringer, de fleste ledere møder i jobbet.

”Empati, logisk tænkning og praktisk ledelseserfaring er langt mere værd end alverdens sindrige tanketråde, der til sammen kan blive et tæt uigennemtrængeligt spindelvæv. Alt for mange gode velmenende tanker om ledelse forbliver netop tanker, det vil sige, at der ikke handles på dem. ”

Ledelse på jydsk er Trine Wieses definition af, hvad god ledelse er for en størrelse. Jydsk kan ind imellem være noget selvtilstrækkeligt og søvndyssende. Men jydsk i den bedste version er værd at læne sig opad. Ledelse på jydsk handler om sund fornuft, om at kalde en skovl for en skovl, men samtidig at være åben overfor, at en skovl også kan bruges som spade. Ledelse på Jydsk handler om at have mod til at stå ved sig selv, at være ihærdig, at have sans for en god handel og ikke at være til falds for alt for smarte løsninger. At undgå unødvendige mellemregninger og kommunikere klart og tydeligt. Og samtidig at lytte.


Om forfatteren:

Trine Wiese er erhvervsjournalist og tidligere redaktionschef på magasinet Lederne. Hun er forfatter til bøgerne ”Glade chefer”, ”Den lykkelige leder” og ”Urkraft”. Hun er desuden ledelseskommentator i Jyllands-Posten og ejer af kommunikationsbureauet die Wiese.

ForfatterTrine Weise
ForlagMuusmann´forlag
År2012
Sider177
Pris250 kr
ISBN978-87-92746-21-4

Andre læser også