Artikler om Mentor

Mentorskabet er et udviklende samarbejde mellem to mennesker (mentor og mentee), som har forskelligt erfaringsgrundlag og hvor begge parter kan opnå ny læring, nye indsigter og personlig vækst.

Mentor er som regel en erfaren leder eller medarbejder, der i dialog med en mindre erfaren kollega, kaldet mentee, støtter dennes personlige og faglige udvikling. Som mentor skal du skabe en udviklingsproces for din mentee, der tager hensyn til vedkommendes erfaring, potentiale, ønsker og ambitioner. Kunsten består i at give sin mentee præcis de udfordringer og den sparring, som gør, at læring og udvikling accelereres, og talentet kan foldes ud.

Den gode mentor lytter med indlevelse, har ægte interesse for andre mennesker og motiveres både af at bidrage til andres udvikling samt af hele tiden selv at lære nyt. En god mentor bygger således på de samme vigtige kompetencer som den gode leder, der er opmærksom, anerkendende og løbende stimulerer sine medarbejdere til læring og udvikling.

Lederweb har flere artikler om det at være mentor for andre.



  • Mentor
Viser 5 / 9
Ingen resultater.
  • Derfor skal du blive mentor

    Mentorskabet er en metode til at udvikle talenter og samtidigt skabe samarbejde mellem erfarne og mindre erfarne medarbejdere i organisationen. Læs, hvordan du gennem et mentorskab bliver bedre til at forstå andres talent og motivation, og selv får udviklet dit lederskab.

    Læs mere
  • Mentorprogrammer - din checkliste

    Overvejer du at indføre mentorordninger i din organisation? Vi har samlet en komplet guide til dig med gode råd og erfaringer omkring, hvordan du bedst gør. Mentorordninger kan med fordel anvendes både for kommende ledere, nye medarbejdere og centrale forandringsagenter.

    Læs mere
  • 10 trin til talentudvikling

    Talentudvikling er en måde at arbejde strategisk med kompetenceudvikling på. Her får du råd og inspiration til, hvordan du griber talentudviklingen an og gør processen relevant for hele organisationen.

    Læs mere
  • 4 spørgsmål du skal stille til din mentor

    Er samtalen med din mentor blevet lidt træg på det seneste? Synes du at du har stillet alle de relevante spørgsmål på jeres tidligere samtaler, og nu synger jeres mentorforhold så på sidste vers? Spark liv i mentorsamtalen med fire typer af spørgsmål.

    Læs mere
  • Undgå mentorrollens største faldgruber

    At være mentor kan styrke din personlige og faglige udvikling, men fodfejl kan ødelægge det gode samarbejde mellem dig og din mentee. Læs om, hvordan du får det optimale ud af mentorskabet.

    Læs mere