Artikler om Onboarding

Onboarding er introduktion og oplæring af nye medarbejdere og ledere. De fleste arbejdspladser bruger mange ressourcer på at rekruttere den rette til jobbet. Men knap så mange ressourcer på indslusningsprocessen umiddelbart efter, vedkommende har fået jobbet. Og det er ærgerligt. For onboarding sikrer, at den nyansatte kommer godt fra start og også bliver i sit nye job. Undersøgelser viser, at 25 pct. af alle nyansatte har forladt deres stilling igen før det første år er gået. 22 pct. af medarbejderomsætningen sker i løbet af de første 45 dages ansættelse. Og 4 pct. vender aldrig tilbage efter første arbejdsdag. Tallene er fra amerikanske undersøgelser.

På Lederweb finder du artikler med gode råd og tjeklister til onbording af nye medarbejdere. Det er mere end blot at sikre, at adgangskort og computeren virker. Det handler om, at arbejdspladsen sammen sikrer, at den nye medarbejder falder til, og at du som leder formår at få medarbejderen til at føle sig som en del af holdet. • Onboarding
Viser 5 / 18
Ingen resultater.
 • Tjekliste til modtagelse af din nye medarbejder

  Oplever din nye medarbejder en god og velstruktureret velkomst til sin nye arbejdsplads, er der 70 pct. større sandsynlighed for, at hun fortsat er på arbejdspladsen efter tre år. Få her en guide til, hvordan du fastholder din nye medarbejder og en tjekliste til den gode modtagelse.

  Læs mere
 • Tag godt i mod jeres nye medarbejder

  Vi husker alle den første dag på vores nye arbejde. Specielt hvis noget ikke var i orden. Derfor er det vigtigt med en god velkomst, som viser, at den nye medarbejder er ventet og velkommen. Her finder du inspiration til, hvordan I bedst får budt jeres nye medarbejder velkommen.

  Læs mere
 • Undgå at din nyansatte smutter igen

  Der er et kæmpe gab mellem de ressourcer, der bruges på at rekruttere en ny medarbejder og de ressourcer, der bruges på at oplære og integrere den nye spiller på holdet. Men hvis den nye medarbejder ikke oplæres og integreres godt, er der risiko for, at hun opsiger sin stilling i utide.

  Læs mere
 • Når medarbejderen siger op

  Her får du råd om, hvad du som leder skal være opmærksom på for at få det optimale ud af den kedelige situaiton, at en god medarbejder siger op.

  Læs mere
 • 3 værktøjer til ledere uden personaleansvar

  Som leder uden personaleansvar er du dig til daglig i en position, hvor arbejdsopgaverne løses afhængigt af andres indsats, input og ansvarsfølelse – uden at du har de stjerner på skulderen, der giver retten til at sige ”du skal”. Netop derfor stiller rollen som leder uden personaleansvar særlige krav til din kommunikation, gennemslagskraft og evne til at motivere. Her er tre værktøjer til ledere uden personaleansvar.

  Læs mere