Bøger om ledelse

Social kapital i organisationer

Hvad gemmer sig bag ’social kapital’, og hvordan bringer vi det ind i organisationens hverdag? Gennem en inspirerende blanding af teori og praksisfortællinger viser bogen nye veje til at arbejde anderledes med kerneopgaven.

– Ledelse, kommunikation og samarbejde

Hvad gemmer sig bag begrebet ’social kapital’, og hvordan får vi organisationens sociale kapital til at vokse? Hvordan bringer vi social kapital ind i organisationens hverdag – på alle niveauer?

Social kapital handler om at sætte samarbejdet om kerneopgaven i fokus – og arbejde på måder, der fremmer oplevelsen af tillid og retfærdighed. Både forskning og erfaring viser, at medarbejdernes trivsel øges, samtidig med at effektiviteten højnes, når der arbejdes bevidst med social kapital.

Hvad gemmer sig bag begrebet ’social kapital’, og hvordan får vi organisationens sociale kapital til at vokse? Hvordan bringer vi social kapital ind i organisationens hverdag – på alle niveauer?

Disse og mange andre spørgsmål belyses i Social kapital i organisationer, hvor social kapital knyttes til den systemiske tanke. Gennem en inspirerende blanding af teori og praksisfortællinger viser bogen nye veje til at arbejde anderledes med kerneopgaven.

Social kapital i organisationer henvender sig til ledere på alle niveauer, specialister, konsulenter samt medarbejdere, der ønsker en dybere forståelse af begrebet social kapital og dets anvendelsesmuligheder.

Om forfatterne

Hanne V. Moltke er forfatter, cand. mag., organisations- og ledelseskonsulent, arbejder med leder- og medarbejdergrupper, samarbejde, teams, konfliktopløsning og procesdesigns med fokus på samarbejdsrelationer og social kapital. Hun er ansvarlig for Rambøll Attractors certificeringsuddannelse i coaching.

Heidi Graff er forfatter, mag. art., organisationsantropolog, leder og organisationskonsulent, arbejder med ledesesudvikling, udvikling af ledergrupper, strategisk procesdesign i organisationer, social kapital som ledelses- og organisationstilgang og ledercoaching. Ansvarlig chef for offentlig velfærdsudvikling og innovation i Rambøll Attractor.

ForfatterHanne V. Moltke og Heidi Graff
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider320
Pris398 kr
ISBN978-87-7706-900-0

Andre læser også