Internationale topledere deler ud af deres bedste råd

Succeser skal som bekendt deles. Derfor har magasinet Forbes opsamlet en række råd, som nogle af verdens topledere har fulgt for at nå til tops.

Skribentinfo

Mediet Linkedin har oprettet et forum for brugere, der vil følge såkaldte ”influencers”: Mennesker af store ord og tanker, mennesker med magt og indflydelse.

Forummet opsamler jævnligt nogle af de temaer, de indflydelsesrige ledere skriver om. I efteråret var emnet for en af opsamlingerne ”Det bedste råd, jeg nogensinde har fået”. Forbes magasin har brugt opsamlingen til at liste de råd, der har præget topledere allermest i deres liv og karriere. Du kan læse et udpluk nedenfor:

Da chefen knaldede røret på

Beth Comstock, SVP i virksomheden General Electric:

"En eftermiddag for over 10 år siden, talte jeg i telefon med min daværende chef, Jack Welch, da forbindelsen pludselig blev afbrudt. Jeg ringede til hans assistant, for at sige, at forbindelsen røg. Hun svarede, at det gjorde den ikke, men at Jack smed røret på. Han vil have mig til at forstå, at det var sådan, det var, at sidde i møde med mig. Jeg var for afvisende. Vi fik begge et godt grin ud af pointen, fordi den blev leveret med humor (…)".

Mor ved bedst

Richard Branson, stifter og bestyrelsesformand af ”Virgin Group” (Mest kendt som rejse og livsstilsvirksomhed):

”Det bedste råd, jeg nogensinde har fået? Det er simpelt: Fortryd intet. Hvem gav mig rådet? Svaret er mor. Hvis du spurgte alle mennesker i verden, hvem de har fået deres bedste råd fra, er jeg sikker på, de fleste ville sige deres mor. Jeg er ingen undtagelse. Min mor lærte mig mange værdifulde ting, som har hjulpet mig, og som har præget mit liv. Ikke at fortryde noget, er det vigtigste af alle rådene, fordi det har beriget hvert eneste aspekt af mit liv og alle forretningsbeslutninger, vi nogensinde har truffet”.

Hyr folk, der ved bedre end dig selv

Spencer Rascoff, leder i virksomheden Zillow:

"Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, var: Hyr altid folk, der er bedre end dig selv. Det er noget, mange ledere finder svært, især efterhånden som de rykker op i rangen, fordi ens naturlige tanke er at man vil skille sig positivt ud fra ens medarbejdere. Man skal i stedet forsøge at være tilpas komfortabel i sin position til, at man vil vælge folk under sig, som er ekstraordinære. Mellemledere hyrer alt for ofte, bevidst eller ubevidst, middelmådige folk under dem, for selv at se bedre ud i sammenligning".

Skulle få folk til at grine


Craig Newmark, stifter af hjemmesiden Craiglist:

"Jeg er en seriøs nørd. Og nogle gange bliver det opfattet som om jeg er bedrevidende. Det blev folk trætte af efter et stykke tid, mens jeg arbejdede for et IBM-kontor i Detroit i 80´erne. Min chef fortalte mig, at det var blevet et seriøst problem for omkring halvdelen af mine kollegaer. Men han sagde også, at min redning på problemet var min humor. Når jeg forsøgte at være sjov, uanset om jeg så var det eller ej, var jeg i det mindste ikke et r..hul”. Hans råd var at fokusere på min sans for humor og bekymre mig mindre om, hvorvidt noget var fuldstændig korrekt. Man skal helt sikkert ikke rette på folk, når det ikke har den store betydning. Det tog en smule tid, før der blev lagt mærke til ændringen, men det blev bemærket, og det lettede spændingerne. Det føltes virkelig godt.”

Efter 56 tabte kampe: Lyt til holdet


Jim Kim, tidligere leder af Verdensbanken:

”Lige siden, jeg var dreng, har jeg været fascineret af udfordringerne ved ledelse. Hvordan kan du inspirere og guide en gruppe af mennesker til succes – nogengange til mere succes, end de nogensinde kunne have udrettet alene? Det tænkte jeg meget over i min highschooltid i Muscatine, Iowa, hvor jeg var quarterback for mit hold “the Muskies”. Vi var i midten af en lang periode af nederlag for holdet. Og jeg mener lang. Som i år. Faktisk blev det til den længste periode af nederlag på stribe nogensinde i landets historie – 56 kampe i alt. Vi var bare ikke særligt gode, men jeg følte som quarterback, at jeg skulle tage noget ansvar for holdets præstation. Vores svigende nederlag øgede bare min trang til at finde svaret på, hvad der skal til for at blive en god leder. Mange år efter – og alt for sent for the Muskies – fik jeg et godt råd af Marshall Goldsmith, en af de mest prominente ledelsesskribenter: Hvis du vil være en god leder, skal du lytte til og acceptere dit holds feedback med ydmyghed." 
 

Gode gamle: Tro på dig selv


Martha Stewart, amerikansk forretningskvinde, forfatter m.m.:

"Det bedste råd, jeg nogensinde har fået var af min far, da jeg var 12 år gammel og stadig villig til at lytte. Han sagde, at med mine personlige karakteristika, kunne jeg opnå hvad som helst, hvis blot jeg ville. Det råd gav mig en kæmpe selvtillid, og på trods af, at jeg til tider var nervøs, stod jeg frem og gjorde, hvad jeg ville, når jeg ville det. Det er meget ofte op til forældrene at opbygge selvtillid hos deres børn. Det er en nødvendig del af det at vokse op."

Kilde: Teksten er frit oversat og redigeret ud fra Forbes artikel

Læs mere:

Fem udfordringer for ledere i første række

Derfor fejler du som leder

Guide til god ledelse

 


 

Skribentinfo

Kommentarer