Bøger om ledelse

Befri samtalen

Befri samtalen er en bog om at tage ansvar for konstruktion og liv i samtaler – og hele tiden holde blikket fast rettet mod det væsentlige: samtalen som et meningsfuldt møde.

– Grundbog i professionelle samtaler.

Befri samtalen handler om at se samtalen på en helt ny måde. Det er en bog om at tage ansvar for konstruktion og liv i samtaler – og hele tiden holde blikket fast rettet mod det væsentlige: samtalen som et meningsfuldt møde.

Samtalen skal befries, fordi den efterhånden er overtaget enten af metoder og typologier eller af fortærskede almindeligheder og klichéer. Alt det skal samtalen befries for, så vi igen kan se, at samtalen er et menneskeligt møde med hensigter. Men samtalen skal ikke bare sættes fri. Den skal også virke, og derfor giver denne bog en række bud på, hvordan vi kan gribe og begribe samtalen med relevans og virkning i centrum.

Bogen henvender sig til alle, der har brug for at kunne skabe virksomme og professionelle samtaler – fx ledere, konsulenter, fagprofessionelle, terapeuter, studerende og medarbejdere – uanset branche og sektor.

Om forfatterne

Cecilie Cornett er cand.psych.aut og arbejder som selvstændig psykolog med forandring både i kliniske og organisatoriske sammenhænge.

Klaus Bakdal er som selvstændig konsulent at finde i en række forskellige organisationer, på læreanstalter og i arbejdssammenhænge med fagprofessionelle, ledere og medarbejdergrupper, hvor læring og praksisudvikling står i centrum.

Begge forfattere arbejder på systemisk basis med anerkendende, narrative og løsningsfokuserede metoder. I deres fokus på et virkningsperspektiv indgår en lang række elementer fra andre teoretiske områder, så som amerikansk pragmatisme, læringsteori, spilteori, hypnose, metaforik og meget andet.

ForfatterCecilie Cornett og Klaus Bakdal
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider240
Pris299 kr
ISBN978 87 7706 9499

Andre læser også