Bøger om ledelse

Bevidst ledelse

Ledere har aldrig haft mere brug for indre ro og robusthed; brug for at være forankrede i formål og værdier; brug for at kunne navigere i kaos; brug for at kunne se og forstå større sammenhænge. Bogengiver en indføring i seks buddhistiske dyder i en ledelsesmæssig kontekst.

– Buddhistisk visdom for ledere

Bevidst ledelse er en bog for ledere om bevidsthed og helhedstænkning.

Ledere er i dag under stærkt pres både ude- og indefra. Den fjerde industrielle revolution er begyndt, og kriserne inden for økonomi, miljø og uddannelses- og sundhedssystemer er det nye normale. Derfor har ledere aldrig haft mere brug for indre ro og robusthed; brug for at være forankrede i formål og værdier; brug for at kunne navigere i kaos; brug for at kunne se og forstå større sammenhænge.

Leder- og ledelsesudvikling har traditionelt handlet om, hvad den gode leder gør og hvordan lederen gør det. Hvad vi fortsat mangler at blive kloge på, er det sted, hvorfra lederskabet udspringer, lederens hvorfor.

Bevidst ledelse formidler, hvordan buddhistisk visdom hænger sammen med ledelse anno 2016 og moderne begreber såsom emotionel og spirituel intelligens, resiliens, bæredygtighed, Teori U, spejlneuroner, kvantefysik, hjernens plasticitet, emergent lederskab og Kegans bevidshedsiveauer.

Bogen henvender sig til alle, som interesserer sig for ledelse og bevidsthed, samt hvorledes buddhismens visdom og praksis kan bidrage til ledelse – af os selv, virksomheder og samfund.

Bevidst ledelse giver en indføring i seks buddhistiske dyder i en ledelsesmæssig kontekst:

  • Dana Paramita: generøsitet, storsindethed, gavmildhed.
  • Sila Paramita: selvdisciplin, formål, etik, agtpågivenhed.
  • Ksanti Paramita: overbærenhed, rummelighed, tålmodighed.
  • Virya Paramita: begejstring, glædesfuld vedholdenhed, energi.
  • Dhyana Paramita: koncentration, meditation.
  • Pranja Paramita: intelligens, transcendental visdom.
ForfatterBo Heimann
ForlagForlaget Mindspace
År2016
Sider186
Pris298 kr
ISBN978-87-92542-94-6

Andre læser også